Midjestyrt Valtra En traktor som går i sine egne spor

Midjestyrt Valtra En traktor som går i sine egne spor

Midjestyrt Valtra – et uslåelig verktøy for profesjonelle bønder og entreprenører.

De midjestyrte Valtra-traktorene kan gjøre alt en tradisjonell midjestyrt maskin kan gjøre, men med høyere komfortnivå og lavere drivstofforbruk - samtidig som de har alle de gode egenskapene til en fullblods landbrukstraktor.

Midjestyringen er tilgjengelig som ekstrautstyr på N123, N143 og N163 Direct. Traktorene kan utstyres med standard Valtra frontlastere eller heavy-duty frontlaster med kompakte lasterarmer. Det samme tilbehøret leveres sammen med midjestyringen som for andre Valtra-traktorer, bl.a. drivstofftank i stål for skogbruket og SVC-førerhus med forbedret sidesyn for arbeidsoppgaver for kommunalt- og veivedlikehold.

Midtstyring er montert på traktoren hos Valtra Unlimited Studio.

I et nøtteskall

  • Har alle bekvemmeligheter som du kjenner fra standard N-serie
  • Utmerket manøvrerbarhet for økt sikkerhet
  • Økt smidighet sparer tid og drivstoff
  • 40 % tidsbesparelse i frontlasterarbeid
  • Standard 160 l hydraulikkpumpe
  • Ingen behov for ombygging av hydraulikksystemet
  • Standard 4WD HD HILOCK foraksel med rattvinkelsensor
  • Kun mulig med ISOBUS bak på traktoren.

Smart reguleringssystem

Ved å kombinere midjestyring med vanlig forhjulsstyring oppnås en ekstremt smidighet. Jo mindre plassen er – jo mer kommer systemet til rett. Den kan kjøres sidelengs til en viss grense, og dermed eliminere jordpakking på jordet, eller for full brøyting eller feiing helt inn til for eksempel husvegger.

Styring av midje- og foraksel er automatisert, slik at utslaget på midjestyringen reduseres når farten øker. Ved høye hastigheter styres traktoren på vanlig måte – via forhjulene. Føreren kan også justere forholdet mellom midje- og forakselstyring i forhold til situasjonen.

Alternative styremodus:

(1) Kun forhjulsstyring
Med et knappetrykk er traktoren som alle andre – med styring kun på forhjulene.

(2) Kombinert forhjuls- og midjestyring
Dette gir utmerkede styreegenskaper og ekstrem smidighet, også med front- og bakmonterte redskapskombinasjoner, ikke minst ved snuing på trange vendeteiger. Når det arbeides med frontlaster kan det i kombimodus oppnås en tidsbesparelse på opptil 40 % sammenlignet med en standardtraktor. Kombimodus gir også forbedret sikkerhet i trange veikryss – traktoren holder seg trygt innenfor sin bane ved svingning.

(3) Parallellspor (hundegang)
Parallellspor er ideelt i mange former for jordbearbeiding: For- og bakhjulene går ikke i samme spor – dette gir vesentlig mindre jordpakking. I veivedlikehold øker denne modusen arbeidsbredden slik at du sparer tid og drivstoff.

 

(4) Kun midjestyring - manuell justering
Vinkelen på midjestyringen kan justeres trinnløst. Dette gir blant annet en unik mulighet for stillestående, sideveis forflytting av for- eller bakparten på traktoren – perfekt ved lasting av masse i en tilhenger.

 

(5) Midjestyring med påfølgende forhjulsstyring
I denne modusen aktiveres forhjulsstyringen etter midjestyringen, noe som gjør den ideell for frontlasterarbeid på trange områder.