Om Valtra

Om Valtra

Tall og fakta

Finn ut mer om Valtra, vår historie, våre verdier og hva vi gjør.

Informasjon for media

Ser du etter en pressekontakt eller våre siste pressemeldinger?

Jobb i Valtra

Ser du etter nye muligheter i landbruksmaskinindustrien?

Valtra som sponsor

Er du interessert i et langsiktig samarbeid med en innovativ industripartner?

Pålitelige arbeidsmaskiner

Valtra Inc. utvikler, produserer, markedsfører og utfører service på Valtra traktorer.

Valtra traktorer er kjent for sin pålitelighet, allsidighet, holdbarhet og skandinaviske tradisjon. Hver traktor er skreddersydd til kundens behov og produsert for å virke i et av verdens tøffeste klima. Derfor leverer Valtra hva den lover og trives med krevende oppgaver.

Hvor du finner oss

Valtra er den ledende traktorprodusenten i de nordiske land, og det nest mest populære merket i Latin-Amerika. Valtra traktorer selges i mer enn 75 land over hele verden. Besøk forhandlersiden for å finne din nærmeste lokale representant.

Valtra har omlag 2300 ansatte som jobber med utvikling, produksjon og service over hele verden. Hvert år produserer vi 18.000 skreddersydde traktorer fra våre topp moderne produksjonsanlegg i Finland og Brasil.

Mer om Valtrafabrikkene

Suolahti, Finland

Den finske Valtrafabrikken ligger i Suolahti omtrent midt i Finland.

Fabrikken består av monteringslinje, transmisjonsproduksjon, utviklingssenter, reservedels- og servicesenter og Atrium kundeservicesenter. Ved fabrikken i Suolahti ligger også Valtra administrative senter.

Valtra Oy Ab
Valmetinkatu 2
FI 44200 SUOLAHTI
Tel +358 (0) 20 45 501
E-post: evaltra@valtra.com

Veibeskrivelse (Google Maps)

 

 

 

 

Mogi das Cruzes, Brazil

Valtrafabrikken i Brasil ligger i Mogi das Cruzes i staten São Paulo. Fabrikken består av monteringslinje, transmisjonsproduksjon og produksjons- og delesenter. Her monteres også AGCO Power motorer som brukes i Valtra traktorene.

Valtra do Brasil S.A.
Rua Capitão Francisco Almeida 695
Mogi das Cruzes - SP, Brazil
+55 11 4722-2350

Veibeskrivelse (Google Maps)

Skjul tilleggsinformasjon

Valtra i Norge

De første Valmet-traktorene kom til Norge i 1978. Valmet hadde den gangen tre importører rundt om i landet, nærmere bestemt i Trondheim, på Gjøvik og i Kristiansand. Valmet-traktorene fikk raskt et godt rykte, spesielt blant kombinasjonsbrukerne.

Etter at Valmet og Volvo BM slo seg sammen på begynnelsen av 1980-tallet, ble importfirmaet Scantrac Norge A/S etablert i Brumunddal i 1983. Nytt forhandlernett måtte også etableres. Felleskjøpet hadde til da vært salgsorganisasjonen for Volvo BM i Norge, og ble naturlig nok også valgt som distribusjonsnett for Valmet.

I 1989 skiftet importselskapet navn til Valmet Maskin A/S, og flyttet kontoret til Oslo. 

19. januar 2001 skiftet produktet navn fra Valtra Valmet til å hete Valtra. Da behovet for selgere og servicemenn med spesialisert kompetanse på Valtra traktorer ble større startet Valtra Norge AS sin egen salgs- og serviceorganisajon etter 15 års godt samarbeid med Felleskjøpet. Firmaet flyttes fra Oslo til Asker.

Fra 1. oktober 2005 overtok Lantmannen Maskin AS import, salg og service av Valtra i Norge. Sverige og Danmark. Bakgrunnen for dette er at Valtra sine eiere, AGCO, ønsker å fokusere sterkere på produksjon og produktutvikling og ikke være direkte involvert på salgssiden.

Valtra traktorer selges gjennom både selvstendige forhandlere og Lantmännn Maskins egne distriktsjefer. Se her for å finne nærmeste Valtra-represenant.

Hvordan vi jobber

Hos Valtra jobber vi med utvikling, produksjon og markedsføring av maskiner av ypperste klasse som skreddersys til kundene. Skreddersømmen kan også omfatte serviceløsninger. Vi jobber for stadig å utvikle både bedre maskiner og produksjonsmetoder samtidig som vi har et klart fokus på miljøvennlighet og HMS for våre ansatte. 
Mer om våre verdier og måten vi jobber på

Våre kjerneverdier

Våre verdier er grunnmuren i Valtra. De legger grunnlaget for våre avgjørelser og de er bestemmende for vårt forhold til kunder, leverandører, distributører, morselskap, samfunn og hverandre. Våre fem kjerneverdier er lagarbeid, åpenhet, pålitelighet, eget initiativ og respekt.

Lagarbeid
Vår organisasjon er basert på lagarbeid. De beste resultatene oppnås når ansvar for kvalitet gis til våre lagledere som jobber mot felles mål sammen med sine lag.

Åpenhet
Godt lagarbeid er kun mulig i et åpent og skapende miljø. Åpenhet betyr at vi deler informasjon, også evt. dårlige nyheter, uten ugrunnet opphold. Åpenhet fremmer konstruktiv utvikling mellom våre medarbeidere og hjelper oss i arbeidet med stadig å bli bedre.

Pålitelighet
Pålitelighet betyr for oss også ærlighet og lojalitet. Vi gir bare løfter vi kan holde og vi holder hva vi lover. Derfor er våre produkter og service av ypperste klasse.

Eget initiativ
Valtra lagarbeidere er individualister som, selv om de jobber i lag, har ansvar for egen innsats og utvikling. Vi oppfordrer til kreative initiativer og innovasjon.

Respekt
Hos Valtra opptrer vi med respekt i forhold til hverandre og behandler vår neste som oss selv. Vi aksepterer ulikhet og verdsetter kulturelle forskjeller.

Vi tar vare på miljøet

Den nordiske tradisjonen tro, tar vi vare på miljøet. I alt, fra utvikling til produksjon, forsøker vi stadig å utvikle vårt fokus på miljøvennlighet.

Eksempler på Valtra miljøvennlige produksjon

  • ISO 14001 miljøsertifisering ble gitt til Valtra allerede i år 2000. Miljøbestemmelser er ikke et problem for Valtra, vi er tvert imot glad for å kunne oppfylle dem. 
  • Vi gjør betydelige investeringer for å være ledende på området. Et eksempel på dette er oppvarming med bioenergi og renseanlegg på avgassanlegget fra lakkeringsavdelingen. 
  • Vi jobber aktivt med resirkulering og reduksjon av avfallsmengdene fra vår virksomhet. Avfall fra våre fabrikker sorteres i 26 ulike grupper og vi har redusert forbruket av papir og komposterer avfall som egner seg for det.

Hvordan Valtra tar vare på miljøet

Effektive og økonomiske prosesserer er ofte også miljøvennlige. Valtra innovative og miljøvennlige prosesser hjelper også våre kunder til å bli mer miljøvennlige. Her er noen få eksempler:

  • EcoPower motorer, EcoSpeed transmisjoner og lettvektsstrukturer øker traktorenes effektivitet. 
  • Motorer som kan bruke biodiesel og gå på lave turtall. 
  • Automatiske styresystemer som hindrer overlapping og helgedager reduserer kjøremengden.
  • TwinTrac vendbar førerplass gjør traktoren mer anvendelig. Det reduserer behovet for å produsere flere traktorer.

Valtra er den eneste traktorprodusenten i Norden

Les mer om Valtra teknologi og om hvordan vi arbeider.

 

Skjul tilleggsinformasjon

Vår historie

Valtra har produsert traktorer siden 1951, men selskapets historie går tilbake til det 19. århundre. Dagens Valtra traktorer er resultatet av det beste fra to kulturer: Finlands Valmet og Sveriges Volvo BM. Volvo BM var igjen en knoppskyting fra Eskilstuna Mekaniska Werkstad som ble grunnlagt av Theofron Munktell allerede i 1832.

Fra sin spede begynnelse har Valmet gjennomgått store endringer og en rivende utvikling. Ikke bare har den endret navn fra Valmet og ValtraValmet til Valtra. Det har også vært gjennomgripende endringer i produksjon og servicetilbud.

 

Les mer om vår historie på http://history.valtra.com.

Presse og media

Valtra presseavdeling svarer på spørsmål fra presse og media, arrangerer pressekonferanser og tilrettelegger for intervjuer med Valtra ledelsen.

Valtra bilder: Bildebank

Valtra videoer: YouTube.com/ValtraVideos

Sosiale medier: Facebook (ValtraGlobal) og Valtra felles side (MyValtra.com).

Mediekontakt
Ms. Pamela Engels, Manager, Communications and PR
Tel: +358 2045 501
E-post kontakt

Aktuelt for pressen

More News & Press releses »
Tilbake til toppen

Jobb i Valtra

Jobb i Valtra

Moderne traktorproduksjon representerer høyteknologi og avanserte løsninger som trenger eksperter til utvikling og produksjon. Valtra tilbyr også stillinger innen kundeservice, salg, markedsføring og administrasjon. 

 

Søk etter ledige stillinger og muligheter

More about Valtra as a workplace

   

Tilbake til toppen

Valtra Oy Ab som sponsor

Valtra Oy Ab som sponsor

Ønsker du å utvikle business med Valtra?
 
Vi har gode muligheter for samarbeid hvis:

• Du driver innenfor områdene sport, kultur eller miljøarbeid
• Du driver stort og lokalt
• Valtra kunder og interessegrupper er interessert i det du holder på med
• Du ser etter en langsiktig samarbeidspartner

 

Les mer

Tilbake til toppen

Valtra er et verdensomspennende foretak i AGCO-gruppen

AGCO har sitt hovedkontor i Duluth, GA, USA, og er ledene i verden på utvikling, produksjon og distribusjon av landbruksmaskiner. AGCO landbruksmaskiner selges under velkjente navn som Challenger®, Fendt®, Massey Ferguson® og Valtra®. Salget skjer gjennom mer enn 3 900 forhandlere i mer enn 140 land verden over. Fokus på moderne, solide, tekniske løsninger sammen med et sterkt fokus på kunden har gjort AGCO til et fortrukket valg for profesjonelle kunder over hele verden. www.agcocorp.com

Valtra er et verdensomspennende foretak i AGCO-gruppen