share

Smart Farming – mer enn presisjonslandbruk

Med begrepet Smart Farming ønsker Valtra å tilby et system som gjør at du kan utføre dine oppgaver enklest mulig og med minst mulig innsatsfaktorer – enkelt, lønnsomt og miljøvennlig.

Valtra har tatt steget forbi presisjonslandbruk og sikter på Smart Farming. Det omfatter mer enn å bare justere traktorens funksjoner basert på posisjonen eller andre individuelle teknologier. Det er en integrert del av økosystemet på en gård eller hos en entreprenør, fra planlegging av avlinger til økonomi, innkjøp og vedlikehold.

Motorer, transmisjoner og førerhus har utviklet seg mye de siste årene, men det er de digitale systemene som har tatt størst steg. Dette ser du i avanserte funksjoner: SmartTouch-armlenet, Valtra Guide automatisk styring, seksjonskontroll, variabel mengdekontroll, Task Doc, U-Pilot vendeteigsautomatikk, ISOBUS-styring av redskap og Valtra Connect for å nevne noe.

Fremskrittene innen teknologi kan enklest forklares gjennom praktiske eksempler. Når du skal ut på jordet bruker du SmartTouch for å finne innstillingene du har lagret for redskapen du brukte sist sesong. Valtra Guide automatisk styring husker kjørelinjene og eventuelle hindre ute på jordet. Når du kommer til vendeteigen løfter U-Pilot redskapen, kobler ut firehjulstrekken og differentialsperren med et enkelt trykk på en knapp. Valtra Connect lagrer drivstofforbruk, arbeidstimer og andre data i nettskyen. Task Doc overfører data trådløst til kontor-PC-en til bruk i kultiveringsplaner eller fakturering.

Smart Farming-verktøy hjelper deg med å spare drivstoff, tid, gjødsel, frø og andre innsatsfaktorer. Samtidig blir arbeidet lettere og enklere. Mer og mer data samles hvert år, slik at du kan ta bedre beslutninger. Traktorer kobles til gårdens andre IT-systemer og redskaper, og til din lokale forhandler. Store gårder og entreprenører kan spore posisjonen og oppgavene til maskinene sine. Denne informasjonen kan også brukes til fakturering, lønnsomhetsberegning, sporing og andre rapporter. Valtras system er ikke begrenset til traktorer, men kan kobles til systemer som AGCOs Next Farm Management-løsning.

Valtra Guide – oppdatert automatisk styring

Valtra Guide automatisk styring har fått en oppgradering denne høsten. Der føreren tidligere måtte bytte mellom kart og innstillinger kan du nå få opp innstillinger i kartet. Du kan bruke ikoner på skjermen eller bare trykke en gang på skjermen. Dette gjør det enkelt å endre eller sjekke alle innstillinger uten å gå ut av kartvisningen. Velge jorde og kjørelinjer er også enklere. Hindringer og andre data lagres for fremtidig bruk.

Når traktoren din er inne til service som inkluderer softwareoppdatering, vil din SmartTouch-skjerm bli oppdatert til nye Valtra Guide.

Oppdateringen åpner også for andre funksjoner i fremtiden. Et eksempel er ISOBUS AUX, der føreren kan programmere funksjonene på ISOBUS-kompatible redskaper på individuelle knapper eller brytere, slik at Valtra Guide kartvisningen kan være fremme når du styrer redskapen.

Cookie Notice

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre og tilpasse nettstedene og tjenestene våre. Dette omfatter informasjonskapsler fra tredjepartsnettsteder for sosiale medier, som kan spore din bruk av nettstedet vårt. Hvis du fortsetter uten å endre innstillingene, går vi ut fra at du er glad for å motta alle informasjonskapslene på nettstedet vårt. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når som helst. Les mer

Forstått!