share

Produksjon av fabrikkoverhalte deler utvides til å dekke Brasil og radiatorer

Allerede 6500 AGCO Reman deler tilgjengelig

Valtras Reman-tjenester har vokst raskt og fortsetter å ekspandere. I Brasil var det tidligere kun motorer som ble overhalt ved fabrikken, men nå forbereder de seg også på å begynne å overhale transmisjoner der. I Europa har utvalget utvidet seg til også å omfatte radiatorer.

Det er raskt, enkelt og rimelig å installere en fabrikkoverhalt girkasse eller motor hos enhver lokal Valtra-serviceforhandler.

 

– Utvalget av AGCO Reman-deler har vokst til rundt 6500 forskjellige komponenter. Reservedelsforhandleren kan umiddelbart se fra den elektroniske reservedelskatalogen om et Reman-alternativ er tilgjengelig for den nødvendige delen. I så fall er det like enkelt å bestille som å bestille en vanlig reservedel, sier Jari Luoma-aho, leder for fabrikkoverhaling i Valtra.

Vanligvis er en fabrikkoverhalt del omtrent en tredjedel billigere enn en splitter ny reservedel, men den kommer med samme garanti som en ny. For motorer og girkasser, for eksempel, er prisen og tidsplanen for Reman-komponenten nøyaktig kjent på forhånd. Dersom motor og girkasse ble reparert lokalt, ville arbeidet tatt lengre tid og prisen ville være uklar når arbeidet starter.

En reprodusert transmisjon sparer 90 prosent av naturressursene sammenlignet med en ny transmisjon.

Tusenvis av girkasser og motorer i året

Valtra overhaler rundt 1500 girkasser, foroverrevers pendler og Powershift girkasser på Suolahti-fabrikken hvert år. I tillegg fabrikkoverhalte AGCO Power nesten 1000 motorer og tusenvis av drivstoffinnsprøytningssystemer i 2023. Ved AGCO Powers Linnavuori-anlegg overhaler Reman-avdelingen også for eksempel nye marine- og andre spesialmotorer.

– Vi tilbyr overhalte motorer som starter med versjoner fra tidlig på 1980-tallet, men noen eldre modeller er også fortsatt tilgjengelige. I den siste EU-utslippslovgivningen er overhaling av motorer begrenset slik at motorer med utslippsklassifisering mindre enn 20 år må overhales fra kundens blokk uten å endre serienummeret. Dette gjelder imidlertid bare for komplette motorer, for eksempel kan 1/2 eller 3/4 motorer fortsatt leveres uten begrensninger, sier Jarkko Roiha, som leder Reman-operasjoner i AGCO Power.

Et nytt produkt som nylig har blitt lagt til Valtras Reman-tilbud er radiatorer. Utvalget er fortsatt begrenset, men nye radiatormodeller kommer hele tiden. 

 

Tekst Tommi Pitenius Foto Valtra