share

Valtra slipper 6. generasjon S-serie: designet og bygget i Finland

Nylig avduket det finske traktormerket Valtra den siste generasjonen av deres flaggskip i de øvre HK-klasser – S-serien. Etter betydelige investeringer ved fabrikken i Finland, skal nå 6. generasjons S-serie produseres i Suolahti. Denne velkomsten varsler en ny æra for S-serien. I tillegg til flere design- og funksjonsforbedringer er hele S-serien nå tilgjengelig med de berømte Valtra Unlimited-tilpasningsalternativene.

Vi introduserer «The Boss»

Valtra har stolt kalt deres nyeste stortraktor «The Boss». Med 280-420 hk er S-serien Valtras største og kraftigste traktor, og lover høyt dreiemoment ved lave turtall. En 8,4 l AGCO Power-motor og CVT-girkasse gir 5 prosent reduksjon i turtall og opptil 10 prosent reduksjon i drivstofforbruk sammenlignet med forrige utgave av S-en.

Da bønder og store gårdsentreprenører har begynt å forvente mye av Valtra, så legger den nyeste S-serien høy vekt på komfort, synlighet og smart teknologi. Og det er flere nye funksjoner og forbedringer som skiller 6. generasjons S-serie fra konkurrentene. Et nytt design, forbedret innsteg, et nytt romslig førerhus, et økt antall lys – som alle er LED – og mer allsidighet for alle oppgaver er bare noen få introduksjoner for 6. generasjons S-serie. Det fabrikkmonterte TwinTrac vendbart førerplass og SmartTouch-brukergrensesnittet har alltid vært populære funksjoner hos S-seriens førere. Den nye S-serien kommer med mange oppgraderinger, inkludert en rekke fjæringsalternativer for foraksel og førerhus, og nå kan S-seriens traktorer også utstyres med Valtras Skyview-førerhusalternativ og Valtra Unlimited-tilpasninger.

S-serien nordisk design

Designet til den nye S-serien henter inspirasjon fra Valtras populære 5. generasjons design, men det er noen tydelige endringer. Valtras avdelingsleder for industriell design og brukeropplevelse, Kimmo Wihinen, forklarer:

– Sjette generasjon S-serien kombinerer form og funksjon i et moderne, aggressivt formspråk som formidler S-seriens kraft. Den slanke hellingen på panseret gir eksepsjonell sikt fremover. Som den første i bransjen har S-serien en fullt integrert lysenhet inkludert LED-nær-/fjernlys, LED-kjørelys samt LED-arbeidslys på nært hold foran. Dette gir et eksepsjonelt høyt nivå av lys og gir 6. generasjons S-serie sitt særegne utseende.

Det er nå totalt 16 arbeidslys, som alle er LED. Tilhengerne av Valtras 5. generasjons førerhus i N-, T- og Q-serien vil sette pris på det velkjente og ergonomiske førerhuset i S-serien som er tilgjengelig via mer skrånende trinn enn forrige generasjon.

Sjette generasjon S-serie kombinerer form og funksjon i et moderne, aggressivt formspråk som formidler S-seriens kraft. Den slanke hellingen på panseret gir eksepsjonell sikt fremover. Som den første i bransjen har S-serien en fullt integrert lysenhet inkludert LED-nær-/fjernlys, LED-kjørelys samt LED-arbeidslys på nært hold foran. Dette gir et eksepsjonelt høyt nivå av lys og gir 6. generasjons S-serie sitt særegne utseende.

- Industrial Design & User Experience Department Lead Kimmo Wihinen

Forbedret effektivitet og bærekraft med fullastet smart teknologi

Den nye S-serien tilbyr all teknologi som avanserte smarte bønder forventer. Valtras SmartTurn vendeteigsautomatikk fullfører den autonome kjøreopplevelsen med fire svingmønstre – delfeltmodus, U-sving, Y-sving og K-sving som lar sjåføren jobbe på feltet på den mest effektive måten.

– Vårt tilbud om presisjonslandbruk i dag oppfyller de fleste kundenes krav, og SmartTouch-brukergrensesnittet gjør Valtra presisjonslandbruk til den enkleste på markedet. Vi jobber med nye teknologiske funksjoner som Valtra-kunder vil dra nytte av i nær fremtid, kommenterer produktmarkedsføringsspesialist Johan Grotell. For eksempel er Isobus-basert Tractor Implement Management (TIM) planlagt utgitt på S-serien i 2025.

Valtra lover at S-serien vil være en av deres mest bærekraftige traktorer både når det gjelder produksjon og støtte bønder til å vokse bærekraftig. To tredjedeler av komponentene i Valtra-traktorer kommer fra Finland, og fabrikken deres kjører på 100 % fornybar energi. S-serien er kompatibel med fornybar diesel og vil forlate fabrikken med Neste My fornybar diesel i tanken. Den smarte teknologien som tilbys med S-serien reduserer innsatsmidler og tid, og senker drivstofforbruket, noe som gjør bondens arbeid mer effektivt og bærekraftig.

Skreddersydd etter kundenes spesifikasjoner med Valtra Unlimited

Valtra Unlimited-tilpassing har vist seg stadig mer populært de siste årene, med over en tredjedel av alle traktorer som forlater Valtras Suolahti-anlegg med en form for Unlimited tilpasning. Visepresident Marketing, Valtra EME, Mikko Lehikoinen forklarer hvordan disse er til særlig fordel for kunder med høye hestekrefter:

– Store gårder og landbruksentreprenører er avhengige av å ha de riktige løsningene for å utføre avanserte smarte jordbruksoppgaver på en mest mulig effektiv måte. Valtra Unlimited er unikt plassert for å tilby akkurat det hver bedrift trenger for å drive mer effektivt, mer ergonomisk og med økt sikkerhet.

Valtra Unlimited-funksjoner vil være tilgjengelige for alle 6.-generasjon S-serie-modeller. De nye traktorene i S-serien er tilgjengelige med Unlimiteds populære Central Lubrication System (CLS) og et toppmoderne lydsystem (inkludert Apple CarPlay og Android Auto). Det populære kamerasystemet Unlimited VIEW kommer også til S-serien. Dette innovative systemet bruker kameraer montert på traktoren, en høyoppløsningsskjerm og avanserte maskinlæringsalgoritmer for automatisk å oppdage objekter som beveger seg foran traktoren og advare sjåføren for økt sikkerhet i felten og på veien.

Store gårder og landbruksentreprenører er avhengige av å ha de riktige løsningene for å utføre avanserte smarte jordbruksoppgaver på en mest mulig effektiv måte. Valtra Unlimited er unikt plassert for å tilby akkurat det hver bedrift trenger for å drive mer effektivt, mer ergonomisk og med økt sikkerhet.

- Vice President Marketing, Valtra EME, Mikko Lehikoinen

Den globale lanseringen av S-serien

6. generasjon S-serie markerer den første globale lanseringen av en Valtra-traktor. Serieproduksjonen settes i gang i andre kvartal 2024 og første leveranser i Europa kan forventes til sommeren. Leveranser til regioner med mindre regulerte utslippsstandarder, som Sør-Amerika, er planlagt å starte i andre halvdel av 2024. Valtra vil presentere S-serien i felt- og kundearrangementer over hele verden fra november 2023. For de som ønsker å være blant de første til å se den nye S-serien på nært hold, vil Valtra vise 6. generasjon S-serien på Agritechnica i Hannover, Tyskland mellom 12. og 18. november. Du vil kunne finne Valtra på Stand B39 i Hall 20.

Agritechnica

Valtras nye 6. generasjons S-serie, The Boss, vil bli avslørt for publikum på Agritechnica, Hannover, Tyskland, 12.11.2023. Finn ut mer fra lenken nedenfor.

Finn ut mer