share

Fem vaner som kan ødelegge traktoren din

Dårlige rutiner kan forkorte levetiden på maskinene dine. Helt ubevisst kan unntakene bli en regel, og plutselig er de en del av hverdagen. Her er fem vaner du kanskje ikke visste kan ødelegge traktoren din.

Dårlig olje: Olje som ikke oppfyller spesifikasjonene til traktoren kan slite ut motoren. Derfor skal du ikke hoppe over oljeskift. Regelmessige oljeskift er med på å smøre motoren og holde maskinen i god stand. Over tid mister oljen smøreverdien sin. Dette kan du unngå med vedlikeholdsplanen fra forhandleren din, som tar høyde for når de ulike modellene skal ha oljeskift.

Justering av kraftuttaket: Du bør justere kraftuttaket slik at innkoblingsaggresiviteten passer til redskapen du har påmontert. Hvis redskapen er stor skal du koble til hurtigere, mens et lite redksap kan ha en et langsommere kraftuttak. Helt konkret skal traktorens tilkobling passe redskapens tilkoblingshastighet. Hvis du ikke justerer kraftuttaket til redskapen risikerer du å ødelegge koblingen eller brenne den helt av. Du trenger faktisk ikke gjøre det manuelt, du kan konfigurere redskapen og traktoren på SmartTouch-skjermen, så jobber de bedre sammen.

Unngå tomgangskjøring: Tomgangskjøring bidrar til forurensing. Det kommer stadig nye utslippskrav, og derfor har traktoren både et partikkelfilter og ikke færre enn tre katalysatorer. Hvis traktoren ikke er varmet ordentlig opp får du dårlig forbrenning. Skal du forlenge levetiden til traktoren er det lurt å redusere tomgangskjøringen. Det er som med nye biler, som stopper motoren i lyskryss for å gi eksosen en pause.

Ha kontroll på toppstaget: Din traktors trepunkt fungerer best hvis du endrer geometrien etter belastningen. En god huskeregel er at du skal kjøres med kortest mulig toppstag på trepunkten. Da har den har størst mulig løftekraft, og komponentene blir belastet minst mulig. Hvis du har redskaper som skal løftes høyt kan du justere toppstaget manuelt. Det er dessuten lurt å smøre armene hyppig.

Ikke glem det daglige vedlikeholdet: Du får virkelig lengre levetid ved å gjøre det til en god vane å kontrollere traktoren din hver gang du skal ut og kjøre. Sjekk oljenivå (med målepinne og nivåglass), kjøleveske, samt alle andre væsker på traktoren.

Kontakt oss i dag

Finn din forhandler