share

Kjøpte Valtra Q305 på Agrovisjon

Roar Roda i Roda Agri Maskin slo til og kjøpte en Valtra Q305 under årets Agrovisjon. Den skal brukes til transport og andre tunge oppgaver. Ved siden av entreprenørselskapet er han Valtra-servicemann for Eiksenteret Klepp, så han vet godt hva traktormerket står for.

– Når vi får den nye Q-serien vil vi ha tolv Valtra-traktorer fra 90 hk til 305 hk. Vi kjører mye masse med dumperhenger og har både rundballepresse og finsnitter, så en Valtra Q305 kommer nok godt med, forklarer Roar Roda.

Han vokste opp med Valmet på hjemgården og har hatt traktorinteressen med seg siden barneårene.

– Jeg pleier å si jeg har Valtra i hjerterota. Det er nok avgjørende for at jeg begynte som Valtra-servicemann for Eiksenteret Klepp i 2016. Jeg synes jo det er nyttig å faktisk kjøre de traktorene jeg skrur på for andre, og vi har de fleste modellseriene til Valtra i traktorparken.

Roda Agri Maskin holder til på Finnøy i Ryfylket. Entreprenørselskapet tilbyr blant annet tjenester innen veivedlikehold, landbruk, transport og graving. De er seks fast ansatte, men under sommersesongen kan de være dobbelt så mange. Nå gleder de seg til en ny toppmodell.

– Den nye Q-serien ser veldig bra ut. Her er det mye av funksjonene vi er vant til fra før, så den er enkel å ta i bruk. Valtra Q305 har dessuten en kombinasjon av relativt lav egenvekt og mange hestekrefter som gjør den godt egnet til de tyngste oppgavene, forteller Roda.