share

Ny G-serie lanseres i 5. generasjonen Valtra-traktorer

Helt ny modellserie fra Valtra

28. august 2020

G-serien er den første i 5. generasjonen av Valtra-traktorer og samtidig en helt ny modellserie som passer mellom den populære A- og N-serien.

G-serien er også den første traktoren i 100–145 hk serien som tilbyr SmartTouch-betjening i tillegg til alle funksjoner for presisjonslandbruk. Som et resultat er det populære SmartTouch-armlenet nå tilgjengelig på alle Valtra-traktorer i effekt-området 100 – 400 hk.

Valtra Connect-telemetri er også standard på Versu-modeller i G-serien, mens sterk lastfølende hydraulikk er standard på Active- og Versu-modeller. Den nye G-serien er tilgjengelig i fire utstyrsnivåer: Basic, Comfort, Technology og Technology Pro.

Kunder vil også kunne bestille sine finskproduserte traktorer i G-serien med skreddersydde funksjoner fra Unlimited Studio på fabrikken.

Den nye Valtra G-serien er enkel å betjene, vedlikeholde og anskaffe.

“G-serien er en typisk traktor for alle oppdrag på en gård som f.eks. frontlasteroppgaver, åkersprøyting, produksjon av fôr og dyrking av grønnsaker ved hjelp av teknikker for “smart farming”. Å betjene en universal traktor som denne skal være enkelt og sikkert med komfortable arbeidsforhold, en sterk trepunktshydraulikk foran og utmerket sikt. Til sammen er G-serien kompakt, men fortsatt sterk, sier Mikko Lehikoinen, visedirektør for salg og markedsføring.

Den nye Valtra G-serien er enkel å betjene, vedlikeholde og anskaffe. Den er konstruert for krevende frontlasteroppgaver, og utgangspunktet for designet var å tilby den beste sikten og komforten. Den kan spesifiseres i henhold til individuelle behov, driftskostnadene kan beregnes nøyaktig takket være tilpassede finansieringsløsninger og servicekontrakter. Valtras ettersalgstjenester Connect, Care and Go gjør bruk av traktoren forutsigbar og bekymringsløs.

Moderne og romslig førerhus

G-serien har et moderne og romslig førerhus med 5,7 kvadratmeter glass, inkludert 0,35 kvadratmeter i panoramataket. Førerhusfjæring forbedrer komforten ytterligere sammen med oppvarmede speil, klimaanlegg, et lavtmontert varmeapparat og USB ladekontakter som er tilgjengelige med ekstra strømpakke.

Versu-modeller med SmartTouch-betjening får tilgang til de samme SmartFarming-funksjonene som de større N- og T-serie-modellene. Active-modeller er også tilgjengelige med sporfølging og funksjoner for presisjonslandbruk som kan aktiveres via SmartTouch Extend-terminalen.

G-serien er designet til å være den ideelle traktoren for frontlasteroppgaver. Den tilbyr utmerket sikt, god vektfordeling, frontlaster som er integrert med traktorkroppen, en hydraulikkassistent som automatisk øker motorturtallet, og Live 3-funksjonen, som gjør det mulig å bruke opptil tre forskjellige frontlasterfunksjoner samtidig.

I tillegg til oppgaver ute i felten og på gården, er G-serien også egnet i skogbruket - slik Valtra-traktorer alltid har vært. For oppgaver i skogen kan G-serien spesifiseres med smale skjermer, ståltank, polykarbonatglass, skogsdekk, et svingbart sete og førerhusbeskyttelse. Den ekstra lyspakken gir fire arbeidslys foran og seks bak, som også slås på automatisk når du rygger, noe som letter arbeidet i mørket.

Allsidig transmisjon for mange arbeidsoppgaver

G-serien har en 24 + 24R transmisjon med fire serier og seks hurtiggir. Skifting fra B- til C-serien og mellom C- og D-serien er automatiserte, noe som gjør det enda enklere å betjene traktoren, spesielt uten på veien. På tradisjonell Valtra-måte er parkeringsbremsen integrert med vendegirspaken, og føreren kan også programmere transmisjonsinnstillinger. Den laveste arbeidshastigheten med krypeserie er bare 120 meter i timen, noe som er ideelt f.eks. ved dyrking av grønnsaker.

Versu-modeller kan betjenes kun med kjørespaken, og andre modeller krever heller ikke mye bruk av kløtsjpedalen takket være AutoTraction. Bakke-hold-funksjonen holder traktoren stille selv i bratte bakker uten å måtte bruke bremsene.

HiTech-modellene har hydraulikksystem med åpent senter som gir 100 l/min, mens Active- og Versu-modeller har lastfølende hydraulikk som gir 110 l/min. Opptil fire eksterne hydraulikkventiler er tilgjengelige både foran og bak. Versu-modeller kan leveres med opptil fem eksterne hydraulikkventiler bak og opptil fire ventiler foran.

Minste løftekraft bak er 50 kN over hele løfteområdet og 30 kN foran. Kraftuttak foran leveres også. Veiavhengig kraftuttak bak samt to ekstra kraftuttakshastigheter leveres også.

Driftssikker og kompakt AGCO Power-motor

Den nye G-serien drives av driftssikre 4-sylindrede 4,4-liters AGCO Power-motorer. Den kompakte størrelsen på motoren muliggjør en veldig lav front som gir utmerket sikt. Motoren overholder Stage V-utslipp uten resirkulering av avgassene. En elektronisk wastegate-ventil og Bosch common rail -innsprøytning med 1600 bar gir rask respons og rikelig med dreiemoment over et bredt turtallsområde.

Alle modeller tilbyr effektøkning også i lavere hastigheter ute på feltet når du kjører i B5 eller høyere gir. Valtras tradisjonelle Sigma Power boost er også tilgjengelig for kraftuttaket.

G125 Eco er den drivstoffeffektive EcoPower-modellen som lar føreren velge Power- eller Eco-modus, noe som senker motorturtallet og øker dreiemomentet opp til 555 Nm. Valtras EcoPower-modeller sparer natur, penger og hørsel takket være lavere støynivå.

Tilgjengelig umiddelbart

Det beste med G-serien er at den er tilgjengelig umiddelbart og serieproduksjonen allerede har begynt. I Finland, Storbritannia og Tyskland vil kunder kunne reservere en av de nye traktorene over internett fra og med september. Etter betaling av reservasjonsgebyr vil kunden kunne diskutere alle detaljer, f.eks. tilleggsutstyr og mulige innbyttetraktorer med en lokal forhandler. 

Tekniske spesifikasjoner

 

Effekt (hk/kW)

Boost (hk/kW)

Dreiemoment Nm (std./boost)

G105 105/78 110/82 440/470
G115 115/85 120/90 460/510
G125 ECO 115/85 125/93 518/555
G125 STD 125/93 130/97 520/540
G135 135/100 145/107 550/560

Valtra G-serien

Les mer

Nyheter og arrangementer

Les mer

Cookie Notice

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre og tilpasse nettstedene og tjenestene våre. Dette omfatter informasjonskapsler fra tredjepartsnettsteder for sosiale medier, som kan spore din bruk av nettstedet vårt. Hvis du fortsetter uten å endre innstillingene, går vi ut fra at du er glad for å motta alle informasjonskapslene på nettstedet vårt. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når som helst. Les mer

Forstått!