share

Ny utmerkelse til Valtra – G135 mottar iF Design Award

iF Design Award er en av verdens mest prestisjetunge designkonkurranser. Valtra G135 gikk til topps i kjøretøyklassen for produktdesign.

Valtra G-serie fortsetter å motta anerkjennelse for sitt design. G135 var den eneste traktoren som fikk en utmerkelse under årets iF Design Award-konkurranse. Jurymedlemmene roste G135-modellen som det beste kjøretøyet samlet sett i sin kategori. Tidligere i år fikk G-serien også Red Dot Design Award 2021 for samme modell.

– Jeg må si at å vinne den høyst ettertraktede iF Design Award-konkurransen med en helt ny Valtra G135 er ganske fantastisk. Aldri før har samme traktor opplevd å motta utmerkelser både hos Red Dot og iF Design Awards, men det er nettopp det som skjedde under Valtras 70-årsjubileum, noe som unektelig setter prikken over i-en for oss, sier Kimmo Wihinen, Industrial Design & User Experience Manager hos Valtra.

G135 ble av juryen ansett som spesielt innovativ innen design, den stod frem i mengden og støtte Valtra-varemerket. Valtra G-serien er en liten gigant, en kompakt flerbrukstraktor som er komfortabel i bruk og utfører oppgavene sine enkelt og greit. G-serien kombinerer en kompakt størrelse med fleksibilitet og et moderne design. G-serien er også den perfekte traktoren for lasterarbeid. Traktorens enkelthet i bruk fikk også ros fra juryen.

– Det var spesielt hyggelig at juryen ikke bare roste det unike designet på G-serien, men også funksjonaliteten. Dette er først og fremst arbeidsredskap og vi har virkelig fokusert på brukervennlighet og effektivitet, noe som igjen har en stor påvirkning på arbeidshverdagen til kundene våre. For eksempel er ikke det svært lave panseret, den smale rammen foran, det store panoramavinduet og det enkle brukergrensesnittet bare designhensyn. Først og fremst bidrar de til en smidig, kompakt og produktiv lastertraktor, sier Wihinen, og legger vekt på hvor viktig design er.

Umiddelbart etter lanseringen i 2020 fikk G-serien tittelen Tractor of the Year 2021. Førerhuset inkluderer også andre prisvinnende funksjoner og design i form av Valtra SmartTouch-armlenet, som tidligere har mottatt utmerkelser fra Red Dot Design Award og iF Design Award.

Vi har allerede levert flere G-serietraktorer i Norge og kundene kan oppleve den prisvinnende traktoren hos sin lokale forhandler eller i Valtras virtuelle showroom.
 Vinnerne i iF Design Awards blir valgt ut av en internasjonal jury bestående av 98 høyprofilerte designeksperter. Årets konkurranse mottok 9509 bidrag fra 52 land.