share

Nytt state-of-the-art lakkeringsverksted på Valtra-fabrikken

Valtra-fabrikken blir mer fleksibel og bærekraftig enn noen sinne med det nye state-of-the-art lakkeringsverkstedet. Detaljerte planer er under utarbeidelse og den nye avdelingen vil være i drift fra 2022.

– Det nye lakkeringsverkstedet er den største investeringen vi har gjort på fabrikken i Suolahti på mange tiår. Behovet for kvalitetstraktorer fra Valtra er økende og det nye lakkeringsverkstedet vil bidra til at vi kan opprettholde løftet vårt til kundene våre. Takket være det nye verkstedet vil hele fabrikken kunne drives mer fleksiblet, med økt produksjonskapasitet i tillegg, sier administrerende direktør Jari Rautjärvi.

Det nye lakkeringsverkstedet skal ligge i en 1500 m2 utvidelse av bygningsmassen som ligger inntil monteringsverkstedet.

– Vi bygger et helautomatisk lakkeringsverksted som vil komplementere vårt nåværende behov for volum og samtidig tilrettelegge for større rammer på traktorene. Det nye verkstedet gjør det mulig for oss å benytte velprøvd teknologi. For eksemplel har vi brukt roboter til lakkering i flere tiår, og vi var først i verden med virtuelle 3D-miljøer for å programmere lakkeringsrobotene. Overflatebehandlingen innebærer automatisk vasking og forbehandling, selve robotlakkeringen og til slutt tørking. I den nye lakkeringsprosessen vil grunning og overflatelag med grå lakk sprayes å i separate kammere. De funksjonelle egenskapene til lakken forbedres ved fordampning mellom strøkene, sier Mikko Torvelainen, ansvarlig for prosjektet.

Det nye lakkeringsverkstedet vil ikke bare gjøre fabrikken i Suolahti mer fleksibel og åpne for å produsere større traktorer – og flere traktorer – enn tidligere. Verkstedet vil også bidra til å øke fabrikkens energieffektivitet og sikkerhet, inkludert brannsikkerhet.

Produksjonen ved fabrikken vil forsette som normalt i byggeperioden. Fundamentet kommer på plass sommeren 2021 og det nye lakkeringsverkstedet skal etter planen settes i drift i august 2022.

AGCO har gjennomført store investeringer i Suolahti de siste årene. I Januar 2021 åpnet et splitter nytt logistikksenter på 9000 m2. Dette inkluderer større endringer til monteringsverkstedet slik at det er mulig med effektiv produksjon av nye modellserier i fremtiden.