share

Q-serien tar Norge med storm

Mange benyttet muligheten til å prøvekjøre den nye Q-serien når Valtra SmartTour 2022 tok turen gjennom Norge fra Trøndelag til Vestfold. Kombinasjonen av kjent Valtra-teknologi, ny CVT-transmisjon og ekstra hestekrefter fristet mange.

Tekst og foto: Lars Ovlien

– Oppfølgingen og servicen til Akershus Traktor og Torstein Sjåheim har vært fenomenal, det er nok en viktig grunn til at vi kjører Valtra. Når det er sagt er vi godt fornøyd med komfort, størrelse, svingradius og stabilitet langs vei på Valtra-traktorene, forteller Mats Sivesind fra Vestre Toten.

Sammen med faren Per Olav hadde han tatt turen til Jønsberg videregående skole på Stange og årets SmartTour.

– Vi driver med kornproduksjon, leiekjøring og entreprenørvirksomhet. Mellom oss har vi en N174D, en T234D som går i snøbrøyting for Mesta og en T235D som brøyter for Vestre Toten kommune. Jeg må si femtegenerasjon Valtra også er fenomenal som lastertraktor. Valtra har også mange finesser som varme i frontruta og dieselvarmer, forklarer Per Olav.

Far og sønn benyttet anledningen til å prøvekjøre nye Valtra Q305.

– Vi kunne fint hatt flere hestekrefter når vi brøyter snå. Valtra Q-serie er absolutt en aktuell traktor for oss. Den hadde en komfortabel transmisjon som ga god kjørekomfort, og det er en fristende serie, sier Mats.

Det ble på alle måter en vellykket SmartTour med fem stopp fra Orkdal til Stokke og rundt 1150 besøkende totalt.

– Vi har hatt flinke lokale arrangører som har organisert sine arrangementer på en god måte. Så er vi naturligvis fornøyd med å ha solgt mange traktorer fra ulike serier. Siden lanseringen har vi nå solgt rundt 25 av den nye Q-serien til norske kunder. I etterkant av Valtra SmartTour er vi sikre på at dette tallet vil øke, sier salgssjef Tor Jon Garberg i Valtra.

De første Valtra Q-serietraktorene er klare for levering før jul. Har du lyst til å prøvekjøre en? Ta kontakt med nærmeste forhandler.