share

Valtra N-serie vant Red Dot Design Award 2022

Den populære 5. generasjon Valtra N-serien har vunnet Red Dot Design Award 2022 i klassen for produktdesign. Dermed fortsetter Valtra sin vedvarende suksess i Red Dot-designkonkurransen de siste tiårene.

At Valtra N-serie nok en gang vinner Red Dot Design Award er et godt eksempel på prinsippet om kontinuerlig utvikling, der helt nye funksjoner som forbedrer kundens arbeidsdag legges til et allerede utmerket produkt. For eksempel gir det nye digitale displayet på A-stolpen en helt ny brukeropplevelse sammenlignet med de tidligere kontrollene. Plasseringen og synligheten til det nye displayet er optimalt under arbeid, og oppsett av traktoren er nå svært enkelt og intuitivt, selv på grunnmodellen. De nye traktorene i N-serien er også fulle av forbedringer som øker sikkerheten, for eksempel de nye LED-kjørelysene. Disse er synlige på avstand, tiltrekker seg andres oppmerksomhet selv under lyse forhold, og bidrar også til å redusere energiforbruket sammenlignet med tradisjonelle løsninger.

5. generasjon N-serie ble lansert i 2021, basert på den prisbelønte 4. generasjonen og ikke minst tilbakemeldinger fra kundene for å forbedre N-serien ytterligere.

– Vår nye generasjon traktorer er designet for å tilby kunden en best mulig traktoropplevelse. Traktoren skal ikke bare se bra ut, men den må også fungere på en rekke bruksområder. Vi har fått overveldende positive tilbakemeldinger fra våre kunder, mange beskriver traktoren som veldig komfortabel og enkel å bruke, spesielt når det gjelder smart farming-teknologi, forteller Kimmo Wihinen, avdelingsleder for Industrial Design & User Experience hos Valtra.

Red Dot-konkurransen er verdens mest prestisjefylte designkonkurranse. Å motta denne utmerkelsen er en anerkjennelse av utmerket design og brukeropplevelse på internasjonalt nivå. I tillegg til design og estetikk inkluderer evalueringskriteriene også funksjonalitet, intelligens og innovasjon. Kunder kan oppleve den prisbelønte N-serien i Valtras showroom.