share

Valtra-traktorer er klare for presisjonslandbruk og sporfølging

Kjørespor-assistent forbedrer automatisert styring

28. august 2020

Valtra G-, N-, T- og S-serie traktorer er alle konstruert og bygget for presisjonslandbruk. Sporfølging og andre funksjoner for presisjonslandbruk er enkle å bruke takket være det prisbelønte SmartTouch-armlenet. Versu- og Active-modeller i den nye G-serien kan også utstyres med de samme funksjonene for presisjonslandbruk som Valtras større modeller. Valtra Connect telemetri gjør det igjen mulig f.eks. å dele traktordata enkelt med serviceteknikere og kontoret hjemme på gården.

Valtra tilbyr nå et nytt Wayline Assistant-alternativ sammen med Valtra Guide sporfølging på G-, N-, T- og S-serie modellene (100–400 hk). Sporfølgeassistenten forbedrer den automatiserte styringen betydelig ved å gjøre det enkelt å lagre individuelle, svingende kjørespor i minnet. Dette er spesielt nyttig når du sprøyter og gjødsler.

Sporfølgingsassistenten er den beste nye funksjonen i Valtra Guide automatisert styresystem siden det ble lansert

“Sporfølgingsassistenten er den beste nye funksjonen i  Valtra Guide automatisert styresystem siden det ble lansert. Det gjør alle feltoppgaver lettere, spesielt på mindre og uregelmessige arealer. Kundene våre gjør en god jobb med å ta i bruk de nye funksjonene som vi lanserte i begynnelsen av 2020, og de fleste SmartTouch-systemer leveres nå med disse funksjonene, sier Johan Grotell, spesialist på teknologiprodukter.

Sporfølgingsassistenten gjør det også mulig å lage segmenterte kjørespor manuelt, enten fra eksisterende kjørespor eller i henhold til kantene på arealet. Hvis det er flere kjørespor som krysser arealet, velger den automatiserte styringen det mest egnede kjøresporet også på vendeteigen eller når kanten av arealet er i vinkel.

Sporfølgingsassistent leveres som ekstrautstyr på nye Valtra-traktorer, og systemet kan også enkelt monteres på modeller utstyrt med SmartTouch armlene og tilleggsskjerm. Ettermontering krever ingen nye mekaniske deler og innebærer en enkel programvareoppdatering av en autorisert servicemekaniker. Kunder kan også kjøpe andre funksjoner med SmartTouch, inkludert TaskDoc Pro, Section Control og Variable Rate Control.

Agrirouter kobler redskaper til gården

Mange gårder har traktorer, redskaper og høstemaskiner av forskjellige merker. Presisjonslandbruk, effektivitet og sporbarhet etterspør økt datadeling mellom forskjellige maskiner, dyrkningsplaner og partnere.

Valtra er partner i datautveksling i den skybaserte tjenesten Agrirouter. Agrirouter er en nøytral plattform som kan sende data fra gårder og traktorer og deretter deles med andre maskiner på gården, entreprenører, rådgivningstjenester, planleggere og til og med matindustrien.

Agrirouter gir også tilgang til brukervennlig NEXT programvare for dyrkingsplaner og NEXT-modulen for administrering av maskiner, som kan utveksle data mellom traktorer og redskaper av forskjellige merker. Brukere har også tilgang til verktøyet Wayline Converter, som gjør det mulig å bruke kjørespor opprettet av andre automatiserte styresystemer sammen med Valtra Guide. Agrirouter er allerede koblet til over ti programvaresystemer for gårdsadministrasjon i forskjellige land, og dekningen utvides med hver måned.

Påmelding til Agrirouter er gratis og kan gjøres på internettsidene www.my-agrirouter.com Tjenesten er for tiden tilgjengelig på engelsk, fransk og tysk, men flere språk og partnere blir lagt til hele tiden.

Om Smart Farming

Les mer

Teknologiløsninger

Les mer

Nyheter og arrangementer

Les mer