share

Ny A-serie tilbyr mange nye funksjoner

Valtra introduserer femte generasjon A-serie

Mange spennende nyheter

29. januar 2021

Den populære Valtra A-serien, to ganger mottaker av Machine of the Year-prisen i henholdsvis 2017 og 2019, er klar for sin femte generasjon. A-serien er nå tilgjengelig med mange nye egenskaper etter ønske fra kundene. Den omfatter fortsatt sju ulike modeller, alle er tilgjengelige i såkalte GL-modeller som inkluderer en brukervennlig mekanisk transmisjon. De bestselgene modellene med 105 og 115 hestekrefter er også tilgjengelige med en firestegs powershift-transmisjon. I disse HiTech 4-modellen styres transmsjonen elektronisk. Alle A-seriemodellene leveres med Valtras anerkjente PowerShuttle transmisjon, inkluderer det integrerte håndbrekket.

– Å kjøre en A-serie har på mange måter blitt enda mer effektivt og komfortabelt. Powershift-gir er tilgjengelig på flere modeller, frontlasterarmlenet er også oppgradert på GL-modellene, den firesylindrede motoren har fem ekstra hestekrefter og serviceintervallene er økt til 600 timer, forklarer Marko Ojalehto, Product Marketing Specialist med ansvar for den nye A-serien.

Over halvparten av alle A-serietraktorer er utstyrt med frontlaster fra fabrikken. Det innebærer at mange av oppgraderingene er gjort for å gjøre lasterarbeid enda enklere, slik som Powershift-gir og oppdatert armlene slik du kjenner det fra HiTech 4-modellene.

«Over halvparten av alle A-serietraktorer er utstyrt med frontlaster fra fabrikken»

Flere Powershift-gir og avansert motor

Fra nå av vil de tresylindrede modellene A75-A95 være tilgjengelige med HiTech 2-transmisjon inkludert powershift. Dette vil gi mer effektivt arbeid ute på jordet og muliggjør transport langs vei med lavere motorhastighet. HiTech 2-modellene har 24 gir forover og 24 gir bakover. I tillegg kan alle A-seriemodellene (HiTech 4) utstyres med krypgir, noe som reduserer den laveste hastigheten til omtrent 100 meter i timen.

Motorkraften er økt med fem hestekrefter på modellene med fire sylindre og passer nå med modellangivelsen. Alle motorer etterkommer kravene i Stage V utslippstandard og har et diesel partikkelfilter (DPF) i tillegg til SCR-injeksjon, uten resirkulering av eksosen (EGR). Motorhastighet og kraft kan nå kontrolleres enda mer presist, takket være den nye gasspedalen. Økt serviceintervall fra 500 til 600 timer reduserer kostnader og øker mengden produktiv tid i traktorsetet.

I henhold til gjeldende regelverk må traktorer være kompatible med hengere som har bremsesystem med to kretser. A-serien er tilgjengelig med trykkluftsbremser eller et hydraulisk tilhengerbremsesystem. Kundene kan kundene selv velge hva de foretrekker.

Nye funksjoner på femtegenerasjon A-serie:

 • Fem ekstra hestekrefter på modellene A105-A135

 • To powershiftgir tilvalg på modellen A75-A95

 • AutoTraction som kan slåes av og på

 • Bremsesystem med to kretser

 • Nytt kontrollarmlene på Gear Level-modeller (GL)

 • Oppgraderte Stage 5-motorer

 • 600 timer serviceintervall

 • Nytt design på panseret

 • Nytt design på hjulene

 • Mulighet for PTO-knapp på bakskjerm på HiTech 4-modeller

 • Mulithet for Valtra Connect

 • Automatisk kraftbryter i tenningen

Tekniske spesifikasjoner

 

Effekt (hk/kW)

Dreiemoment Nm  

A75 75/56 315
A85
85/63 350
A95 95/70 355
A105 105/78 435
A115 115/86 455
A125 125/94 520
A135 135/100 540