share

Enda smartere og mer komfortabel

Valtras femte generasjon N- og T-serie er her

Etter lanseringen av G-serien i fjor og A-serien i begynnelsen av i år, fortsetter Valtra utviklingen av femte generasjon ved å introdusere sine nye traktorer i N- og T-serien.

Valtras femte generasjon traktorer er utformet for å gi kunden en best mulige traktoropplevelse.

– De nye traktorene har et lekkert design, er enkle å bruke, har mange nye smarte funksjoner og de er svært komfortable å kjøre. Vi har gjort mange forbedringer i den nye serien basert på tilbakemeldinger fra kundene våre. Presisjonslandbruk står sentralt i den nye generasjonen, og alle nye modeller er tilgjengelige med Valtra Connect, sier Mikko Lehikoinen, Vice President, Sales and Marketing.

N- og T-serien er fullpakket med nye funksjoner

Førerhus med ny utforming, nytt utseende, nye funksjoner for transmisjon og motor og en helt ny smartskjerm gjør det enkelt å bruke de nye maskinene og bruke smart landbruksteknologi. En av de mest synlige nye funksjonene i femte generasjon av N-serien og T-serien er skjermen på A-stolpen. Den erstatter det tradisjonelle instrumentpanelet i dashbordet. All viktig informasjon vises tydelig på fargeskjermen. Den øverste delen av skjermen viser alltid standardinformasjon, for eksempel kjørehastighet, motorturtall og tid. Lenger ned på skjermen kan føreren velge informasjon for å kontrollere traktoren og redskapet – nøyaktig og i ønsket format. Skjermen viser også informasjon om radiostasjonen og smarttelefonen via Bluetooth.

Den samme skjermen kan også brukes på HiTech- og Active-modeller for å angi alle innstillinger for motor, hydraulikk og transmisjon. Skjermen viser alle innstillinger og trinn tydelig, slik at føreren kan få mye mer ut av traktoren. På Versu- og Direct-modellene benyttes skjermen på A-stolpen og SmartTouch ut fra hva som er praktisk og førerens preferanser.

Når du klatrer inn i førerhuset på femte generasjon N- eller T-serie, er det tydelig at traktoren er blitt grundig modernisert. Rattstammen er helt ny, og det er nå enklere å justere stillingen på rattet. Valtras kritikerroste vendegirspak har blitt ny, noe som gjør det enklere å skifte kjøreretning når du skifter mellom forskjellige kontroller, for eksempel SmartTouch-spaken eller TwinTrac-vendegiret. Rattet er litt større enn tidligere, men likevel praktisk i størrelse, noe som er karakteristisk for Valtra-traktorer.

Takket være den nye funksjonen Start Boost er det enkelt å starte i hastighetsgruppene B og C, selv med tung last. Nå går det også raskere å skifte mellom hastighetsgruppene, noe som er spesielt merkbart ved kjøring på vei.

Mer komfortabel hverdag

Det nye førerhuset er mer komfortabelt og gjør deg enda mer produktiv. På SmartTouch-modellene har høyre side av førerhuset fått ny utforming, og setet kan dreies enda lenger mot høyre. Det høyre kontrollpanelet har også en praktisk telefonholder og ekstra USB-ladepunkter for mobiltelefon, nettbrett og andre elektroniske enheter. Den øvre delen av ryggstøtten på den nye generasjonen av Valtra Evolution-setet kan dreies med føreren og gir også støtte når føreren delvis har snudd rundt for å se på redskapet bak.

Et mørkt Premium-interiør av høy kvalitet er tilgjengelig som tilleggsutstyr i førerhuset, og det inkluderer for eksempel et skinnratt, delvis forkrommet pedaler og gummipolstring nederst i oppbevaringsrommene.

Enda smartere modeller

To av tre nye Valtra-traktorer er utstyrt med autostyring eller avanserte smarte landbruksløsninger allerede i dag. Kundene kan også spesifisere sin nye traktor i N- eller T-serien med Valtra Guide og smarte funksjoner for presisjonslandbruk som Task Doc og Section Control. Oppgavedata kan overføres sømløst mellom traktoren og kontoret.

Den splitter nye Auto U-Pilot kombinerer Valtras nyskapende styringssystem for vendeteig med Valtra Guide. Auto U-Pilot styrer redskapet med større presisjon i vendeteigen. Dette reduserer behovet for oppmerksomhet hos føreren og gjør jobben enklere.

Antallet programvarealternativer øker raskt med veksten i presisjonslandbruk, og Valtra-kunder kan enkelt oppdatere de nyeste funksjonene til SmartTouch-traktorene sine.

– Ny lovgivning, som European Green Deal, øker behovet for presisjonslandbruk. Landbruket vil endre seg mer de kommende årene enn det har endret seg de siste tiårene. Vi tror at presisjonslandbruksteknologi vil spille en viktig rolle når det gjelder å oppnå målene om bærekraft. Å sørge for at riktig teknologi brukes på riktig sted til riktig tid, bidrar til å forbedre produktiviteten. Valtra står klar til å støtte bønder i denne endringen, sier Lehikoinen.

Tilgjengelig umiddelbart

De nye modellene i N- og T-serien er tilgjengelige umiddelbart, siden produksjonen allerede startet ved Valtras fabrikk i Finland.