share

Valtras smarte frontlaster

Løfter frontlasteren til et nytt nivå

Valtras lange erfaring med fabrikkmonterte frontlastere kulminerer i år i en helt ny opplevelse av frontlasterkontroll. Sammen med sin femte generasjon traktorer lanserer Valtra den helt nye SmartTouch-appen Precision Lift & Load for G-, N- og T-serie.

Med Precision Lift & Load kan du arbeide bedre med frontlasteren, og det forsterker Valtra sin posisjon ytterligere som den ideelle frontlastertraktoren og som leverandør av brukervennlige teknologiske løsninger. Den nye app-en gjør at traktorføreren kan bruke og måle lasteroppgaver på en helt ny måte.

 

Presisjonen i arbeidet er betydelig forbedret gjennom lastervekten, som veier belastningen av forskjellige materialer, for eksempel vekten av rundballer ved mating av husdyr. Programmet samler inn veiedata, og når oppgaven er fullført, kan operatøren overføre dataene til et Excel-ark for fakturering.
App-en øker også produktiviteten og sikkerheten i arbeidet, ettersom øvre og nedre grense for lasterbevegelser og maksvinkler kan stilles inn, slik at lasteren stopper automatisk når grensene nås. Det finnes også en brukervennlig ristefunksjon som hjelper føreren med å sikre at ingen materialer blir liggende igjen i skuffen, for eksempel våt snø eller sand.

Disse nye funksjonene gjør lasterarbeidet enda enklere, mer effektivt, mer komfortabelt og, viktigst av alt, tryggere.

Precision Lift & Load betjenes fra berøringsskjermen på det prisbelønte SmartTouch-armlenet og krever ingen separate kontroller eller skjermer. Det er enklere å justere innstillingene på Precision Lift & Load-appen enn å bruke en smarttelefon. Dette gjør at føreren kan slappe av og nyte arbeidet mens traktoren automatisk behandler alle innstillingene for frontlasteren.

Precision Lift & Load-funksjoner for ulike frontlasteroppgaver kan lagres i profilene i SmartTouch-grensesnittet. Før samme oppgave utføres på nytt, må føreren velge den mest egnede innstillingen fra profilene.

Valtras smarte frontlaster benytter den samme lasterarmen som på de andre frontlasterene. Den stilige utformingen av høy kvalitet beskytter også de smarte komponentene. To trykksensorer og to posisjonssensorer pluss en styringsboks er plassert inne i bjelken. SmartTouch-programvaren kombinerer dataene som samles inn fra sensorene, og formidler førerens ønsker til frontlasteren.

En lang tradisjon for å gi den beste frontlasteropplevelsen

Valtra har i mange år gitt sine kunder høytytende fabrikkmonterte lastere som er enkle å betjene og som er egnet til en rekke oppgaver, inkludert de mest krevende når det gjelder hydraulisk kraft. Den gode svingradiusen på Valtra-traktorer gjør også lasterarbeidet mer effektivt enn på andre traktorer.

Et stort panoramatak gir utmerket sikt når lasteren er hevet. Føreren trenger heller ikke å lene seg forover for å se lasten. Det lave panseret gir også god sikt framover. Eksosrøret og luftinntaket er plassert slik at de ikke hindrer sikten når du kjører eller arbeider.

Modellene i G-, N- og T-serien er også tilgjengelige med en tredje funksjon som gjør det mulig å bruke for eksempel rundballeklo samtidig og med samme joystick som andre frontlasterfunksjoner. Dette muliggjør også nøyaktige og kontinuerlige bevegelser i stedet for bare av- eller på-funksjoner. Den hydraulisk tiltbare redskapsrammen X-Tilt er tilgjengelig som tilleggsutstyr fra Valtra Unlimited, noe som gjør lasterarbeidet enda mer nøyaktig.

Precision Lift & Load er tilgjengelig fra høsten av som fabrikkmontert alternativ på traktorer i G-, N- og T-serien med det prisbelønte SmartTouch-armlenet. Systemet vil også etter hvert bli tilgjengelig for ettermontering på femte generasjon SmartTouch-traktorer.