share

Vendeteigsautomatikk er nå mulig med Y- og K-svinger

SmartTurn combines traditional headland automation with automated steering and can make Y and K turns in the headland.

Valtras vendeteigsautomatikk har utviklet seg gjennom årene. Det originale U-Pilot vendeteigsautomatikksystemet utførte en rekke forhåndsvalgte funksjoner på vendeteigen ved å trykke på en knapp. Auto U-Pilot kombinerte deretter automatisk styring med vendeteigen, slik at systemet kunne utføre funksjonene på vendeteigen automatisk. Våren 2022 ble SmartTurn-funksjonen introdusert, som muliggjorde U-svinger og delfeltmodus for svinging i den tredje eller flere veilinjer i vendeteigen. Nå er SmartTurn vendeteigsautomatikk enda mer allsidig og muliggjør Y- og K-svinger.

De nye Y- og K-svingene er egnet for redskaper festet til traktorens 3-punktkobling, for eksempel vendbare ploger, som krever at traktoren rygges. Tradisjonelle U-formede svinger og delfeltmodus er mer egnet for slepte redskaper. Y- og K-svinger krever mindre plass på vendeteigen enn U-svinger.

Auto U-Pilot vendeteigsautomatikk kan benyttes med redskaper festet både foran og bak på traktoren. Auto U-Pilot og SmartTurn gjør feltkjøring nesten helautomatisert. Denne funksjonen er tilgjengelig på Versu- og Direct-modeller i G-, N- og T-serien og på Q- og S-seriens modeller med Valtra Guide automatisert styring.