share

TwinTrac forbedrer høsting av pistasjnøtter og mandler

Mer ergonomisk og 10 prosent raskere

Valtra Spania slo seg i 2023 sammen med universitetet i Zaragoza for i fellesskap å gjennomføre en felttest av Valtra N-serie. Hovedmålet var å vurdere fordelene med TwinTrac vendbar førerplass med tanke på arbeidshastighet og førerergonomi. Testen bekreftet fordelene med TwinTrac ved høsting av frukttrær, nærmere bestemt ved to typer plantasjer: en pistasjplantasje og en mandelplantasje.

Valtra N155 med TwinTrac reversdriftssystem drev en paraplyhøster for mandler.

TwinTrac er den eneste fakrikkmonterte vendare førerplassen på markedet.

Innhøstingen ble gjennomført under to arbeidsforhold: med setet ikke rotert og med setet rotert. Målinger av innsamlingstiden til N155 ble utført ved hjelp av et paraplyredskap for mandel- og pistasjhøsting.

Felttesten viste tydelig at TwinTrac, den eneste fabrikkmonterte vendbare førerplassen på markedet, gir besparelser på innsatsmidler som drivstoff og ikke minst arbeidstid. Å høste mandler og pistasjnøtter gikk omtrent 10 prosent raskere med TwinTrac enn uten. Drivstofforbruket var bare 8,21 liter i timen og AdBlue-forbruket 0,63 liter i timen.

Det gjennomsnittlige drivstofforbruket til N155 i innhøstingsarbeid var bare 8,21 liter i timen.

De høstede mandlene ble losset på en trailer.

Mye bedre førerergonomi

I tillegg var førerkomforten på et helt annet nivå, siden den vendbare førerplassen tillot sjåføren å jobbe til enhver tid uten å snu hodet eller overkroppen. I testen ble 95 prosent av den vanlige tiden der føreren vender hodet eller overkroppen redusert til 0 prosent ved bruk av TwinTrac-systemet. 

Selve N-serien skiller seg ut blant andre 4-sylindrede traktorer ettersom den fungerer som en 6-sylindret traktor når det gjelder chassisstruktur og lastekapasitet, men med større effektivitet og drivstoffbesparelser takket være færre sylindre. N-serien tilbyr en perfekt kombinasjon av størrelse, kraft, teknologi og komfort. I tillegg garanterer smart landbrukssteknologi at N-serien gjør det meste av jobben med markedets høyeste effektivitet, kontroll og komfort. 

 

Tekst Carlos Vilar, Sebastian Quijano Foto Sebastián Quijano