share

AGCO Power feirer 80-årsjubileum

Mekaniker Julius Salmela monterer en veivaksel ved hjelp av en industrirobot.

Ny familie motorer

Andre verdenskrig var i full gang i Europa for 80 år siden. På grunn av mangel på motorer til militære fly, ble det besluttet å etablere en motorfabrikk i Linnavuori, Nokia. Fabrikken ble bygget delvis i huler utgravd i granitten og delvis i bygninger over bakken. I disse dager brukes hulene nesten til sitt opprinnelige formål, ettersom jetmotorene til Hornet-jagere blir vedlikeholdt i dem. Fabrikkbygningene over bakken huser AGCO Powers komponentanlegg for dieselmotorer og transmisjoner.

– Investeringene på mer enn 100 millioner euro som ble annonsert for et par år siden er nå i sluttfasen. En helt ny familie av motorer vil snart gå inn i serieproduksjon, nye bygninger er kommet opp, og nye produksjonslinjer er installert i de eksisterende fabrikkbygningene, sier administrerende direktør Juha Tervala hos AGCO Power.

I tillegg til fabrikken i Linnavuori, har AGCO Power i dag også store produksjonsanlegg i Kina og Brasil. Likevel forblir Linnavuori selskapets senter for funksjoner som forskning og utvikling.

– Vi har fått grønt lys fra AGCO til å bygge et nytt opplæringssenter og forskning- og utviklingslaboratorium i Linnavuori i nær fremtid. Opplæringssenteret skal brukes til opplæring av mekanikere og service-personell. Forskning- og utviklingslaboratoriet vil igjen gjøre oss i stand til å utvikle ikke bare dieselmotorer, men også andre typer kraftkilder, som elektrisk, hydrogen, etanol, biodiesel, hybrid og andre fremtidige løsninger.