share

Valtra går på 100 prosent fornybart drivstoff

Valtra er den første traktorfabrikken i verden som har begynt å bruke Neste MY Renewable Diesel som drivstoff under oppstart av alle nye traktorer.

Rundt 700 000 liter fossil dieselolje vil bli erstattet hvert år med 100 prosent fornybart drivstoff. Når traktorene ruller av samlebåndet, fylles det første drivstoffet på tankene deres. Fra og med mars vil alle nye Valtra-traktorer bli fylt med Neste MY Renewable Diesel, samt alle gaffeltruckene som er i drift på fabrikken.

– I dagens verden er det viktig at vi kan vise våre kunder at vi tar avgjørende tiltak for å beskytte miljøet. Neste MY tilbyr oss en enkel måte å bevege oss mot miljøvennlige operasjoner. Vi er en ganske stor forbruker av diesel, så denne beslutningen er veldig viktig, sier Mikko Lehikoinen, markedsdirektør hos Valtra.

Neste MY blir produsert fra 100 prosent fornybart avfall og rester, slik at det produserer opptil 90 prosent mindre klimagassutslipp sammenlignet med fossilt diesel. Reduksjonen i utslipp oppnådd ved bruk av fornybar dieselolje tilsvarer fjerning av nesten 560 biler fra våre veier i året eller cirka 46 000 traktortimer uten utslipp årlig.

Kvaliteten på den nye fornybare dieseloljen er utmerket. Den brenner rent, noe som igjen forlenger motorens levetid. Fornybar diesel kan brukes som sådan uten tilsetningsstoffer og uten å måtte gjøre endringer i dagens motorer. Den tåler temperaturer ned til –34° og lagringsegenskapene i tanken er gode.

– Miljøet er svært viktig for våre kunder som tradisjonelt sett støtter økologiske verdier. De prøver hele tiden å ta bedre valg og å prioritere ansvaret også når de velger et traktormerke, tilføyer Lehikoinen.

Hver ny Valtra-traktor vil bli levert til kunder med drivstoff som har blitt raffinert i henhold til prinsippene for den sirkulære økonomien, og en del av hvilke råvarer kommer fra bønder som dem selv. Ni av ti nye traktorer produsert på Valtra-fabrikken eksporteres til over 75 land rundt om i verden.

– Dette viser vår forpliktelse til den sirkulære økonomien og innovasjon. Vi er overbevist om at dette valget er svært attraktiv for våre målgrupper, enten de er i Finland, Japan eller Chile, konkluderer Lehikoinen.

Finn ut mer:

http://www.wakeupcalltofarmers.com/ (på engelsk)

https://nestemy.fi/ (på finsk)