share

Bygger gode relasjoner

Arne Brimi og driftsoperatør Hans Eilev Bakke foran den siste Valtra-en i en lang rekke på Vianvang, en Valtra N175 med Valtra Guide. Gjennom snart tre tiår har de to virksomhetene bygget en god, felles relasjon. 

 

For Arne Brimi er det viktig å bygge langsiktige, gode relasjoner. Det har vært avgjørende for å skape opplevelsessenteret Vianvang i Jotunheimen. En av de relasjonene er Valtra, som har vært med siden første spadetak i 1998. 

Tekst og foto: Lars Ovlien

– Det er en stor frihet å komme til fjells. På Vianvang gir vi folk en opplevelse med fjellet og maten i sentrum. Det er en uformell møteplass og et måltid som skal sette spor. Her er det ingen rike investorer, alt er bygd stein på stein, forteller Arne Brimi. 

Den kjente kokken har bidratt til å sette norsk mat på kartet de siste tiårene. På Vianvang brukes kortreist mat så langt det er mulig.

– Vi vil være så nærme det naturlige som mulig og er sære på hva vi kjøper inn av både mat og drikke. Det er mange trusler mot norsk mat, samtidig som det aldri har vært enklere å få tak i råvarer med identitet. 

Det er krevende å holde vinterveiene åpne i Jotunheimen. Valtra N175 med Valtra Guide og Twin Trac gjør jobben enklere og tryggere. 

 

Vianvang har hatt Valtra siden starten. 

– Vi kjøpte en Valmet 600 i 1998 og forsøker å bytte innen garantitiden. I januar kjøpte vi en Valtra N175 med Valtra Guide, som skal brukes til å holde veien mellom Brimi Fjellstue og Vianvang åpen om vinteren. Det er en smidig og lettkjørt traktor. Twin Trac er nyttig når vi freser opp inntil to meter med snøfokk, forteller driftsoperatør Hans Eilev Bakke.

Når han ikke kjører traktor, hjelper han til med serveringen. Vianvang er like mye en familie som en arbeidsplass. 

– Det handler ikke bare om kjøp og salg, men om relasjoner. Vi har kjørt Valtra i 27 år på grunn av god service og en gjensidig nysgjerrighet. Valtra bruker også oss til egen relasjonsbygging, så det er et tosidig forhold vi er stolte av, forteller Arne Brimi.