share

Valtradesign får nok en gang internasjonal anerkjennelse

G-serien mottar Red Dot Design Award 2021

Valtra G135 har mottatt Red Dot Design Award 2021 i klassen for produktdesign. Dette er den sjette Red Dot-utmerkelsen i Valtra-historien og viser hvordan Valtras sukesesshistorie fortsetter med den nyeste, femte generasjon traktorer.
 

– Det er virkelig oppmuntrende at vi mottar Red Dot Design Award for G-serien. Særlig siden dette er Valtras første modell i en helt ny generasjon traktorer, og selv om det er et nytt produktsegment for oss er G-serien en populær traktor som allerede har blitt kåret til Tractor of the Year, noe som tyder på at vi gjør noe riktig. En stor takk går også til hele Valtra-teamet, siden det krever sømløst samarbeid fra hundrevis av mennesker for å utviklet et slikt suksessfylt produkt, sier Valtras sjefsdesigner Kimmo Wihinen.

Det er kun produkter av høyeste kvalitet som mottar en Red Dot Design Award, der både kvaliteten på designet, planleggingen og innovasjon blir vurdert. Valtra G-serie ble rost for den eksepsjonelle kvaliteten på alle disse områdene.

– Å motta Red Dot Design Award er den perfekte måten å sparke i gang Valtras 70-årsjubileum. Det sier mye at selv med vår imponerende historie ser vi hele tiden fremover. Faktisk vil vi lansere en rekke nye og interessante produkter i løpet av året, avslører Wihinen.

Valtras G-serie ble avduket i august 2020 og kåret til Tractor of the Year 2021 i klassen for Best Utility. Modellserien er en liten gigant, en kompakt flerbrukstraktor som er komfortabel å kjøre og enkel i bruk. G-serien kombinerer et kompakt ytre med smidighet og et moderne design. G-serien er den perfekte traktoren for frontlasterarbeid. Du har enkel tilgang til førerhuset via selvrensende steg, og innvendig er det komfortabelt og romslig, plass til to personer og ikke minst god sikt i alle retninger, inkludert oppover takket være et samlet glass-areal på 5,7 m2.

Førerhuset har også SmartTouch-armlenet, som er prisbelønt for sitt design og mottok Red Dot Design Award i 2017.

Red Dot Design Award har en historie som strekker seg 60 år tilbake i tid. Det er en av de mest prestisjefylte designkonkurransene i verden. I år deltok rekordmange selskaper og design-bedrifter fra rundt 60 land verden rundt i konkurransen.