MØT KUNDENE VÅRE

MØT KUNDENE VÅRE

Førerhus bygget rundt føreren

Den nye Valtra T-serien har blitt testet av landbruksmaskinentreprenørene Kalajoen Neliveto i Kalajoki i Finland våren 2013 og sommeren 2014. Flere versjoner ble testet, men mesteparten av arbeidet ble utført på Versu-modeller som lå nært opptil produksjonsspesifikasjonene.

Ville-Matti og Juha-Pekka Vuollet
Landbruksmaskinentreprenør Kalajoen Neliveto Oy
Kalajoki i Finland

Testmaskiner: Flere Valtra-traktorer i T-serien
Hovedoppgaver: Sprøyting av gylle, silofôrproduksjon, jordbearbeiding, såing

Forbedret brukervennlighet

Prototypene ble brukt aktivt i selskapets arbeidsoppgaver. Oppgavene om våren inkluderte sprøyting av gylle, jordbearbeiding og såing, mens fokuset om sommeren var på silofôrproduksjon.

En Versu-modell ble brukt til å så rundt 350 hektar. Traktoren ble også brukt til å trekke en 50 kubikkmeter silofôrvogn og til å jevne ut kornet i siloen.

Den økte brukervennligheten til den nye T-serien ble tydelig under de lange og varierte arbeidsøktene. Alle funksjonene støtter hverandre og danner en sterk pakke rundt traktorens utmerkede kjøreegenskaper. 

"Den nye T-serien var virkelig en positiv overraskelse. Traktoren er behagelig å bruke, du kan få mer ut av funksjonene, og føreren er komfortabel bak rattet selv gjennom veldig lange arbeidsdager", kommenterer Ville-Matti Vuollet.

"De nye kontrollene gjør det veldig enkelt å bruke transmisjonen. Du kan kjøre i automatisk eller bruke pedalene både på jordet og på veien", fortsetter Juha-Pekka Vuollet.

"T-en er virkelig effektiv og stabil med en frontlaster. Den gode sikten, smidigheten og den lille vektøkningen kjennes tydelig", sier Ville-Matti.

Juha-Pekka, som er ansvarlig for service og vedlikehold, var imponert av detaljene på traktoren, slik som den ryddige plasseringen til alle rørene, slangene og kablene. "Det har tydeligvis også blitt fokusert på servicevennlighet. Inspeksjoner kan utføres raskt, og alle servicepunktene er enkle å nå."

Det nye førerhuset på T-serien var kilden til mange positive opplevelser. Den ergonomiske plasseringen av kontrollene, logiske funksjoner og utmerket sikt gjør livet enklere for føreren. "Føreren har fullstendig kontroll over traktoren i alle situasjoner", forklarer Ville-Matti.

De stabile kjøreegenskapene og fjæringen ble spesielt trukket frem som en forbedring av kjøreopplevelsen. "Frontfjæringen fungerer optimalt som en utvidelse av chassiset", sier Juha-Pekka. "Den nye versjonen av den justerbare mekaniske førerhusfjæringen var også veldig effektiv."

Fordelene med vindusviskeren for frontruten som også dekker den nederste delen av frontruten, ble også lagt merke til, spesielt under pløying. Takvinduet eliminerer unødvendig nakkevridning under lasting, mens det stolpefrie høyre vinduet gir uhindret sikt til siden av traktoren.

Et praktisk verktøysett og nye oppbevaringsplasser i førerhuset gjør livet enda enklere for føreren. Verktøysettet inkluderer en slepekjetting og et fullstendig sett med verktøy, noe som er en stor forbedring", sier Juha-Pekka.

Kvaliteten til stereoanlegget ble heller ikke oversett. Anlegget har skikkelige høyttalere og en basshøyttaler som også kan brukes til å spille av musikk fra førerens personlige enhet.

På toppen av det hele legger Ville Matti til: "Det er jammen en stilig traktor!"

Tekst og bilder: Matti Kallio

Fortsett til siden om T-serien >