Slovakiske sjåfør vinner Valtra Master Cup

23.03.2018
Slovakiske sjåfør vinner Valtra Master Cup
Under finalen i Valtra Master Cup i mars møttes vinnerne av de nasjonale konkurransene til dyst i Finland. Til slutt var det Radoslav Račák fra Slovakia som vant foran Tets Kalvis fra Latvia og franske Jean-Philippe Paraire.
Fører fra Frankrike, Tsjekkia, Slovakia, Polen og Latvia kvalifiserte seg til finalen, som ble gjennomført i finske Kemi i Lappland.

– Jeg har aldri arbeidet under slike forhold før. Å kjøre på snø og is var en helt ny opplevelse for meg. Jeg hadde ikke muligheten til å øve på forholdene, men øvingsrunde i forkant hjalp mye. Jeg fokuserte på å identifisere alle de farlige og glatte strekningene på banen før start, forteller Radoslav Račák, den glade vinneren av Valtra Master Cup.

Tanken bak konkurransen er å finne den føreren som raskest kunne navigere rundt en hinderløype, med størst mulig presisjon. Finalen ble gjennomført på en frossen innsjø, og det krevde sitt av sjåførene. I tillegg til konkurransen tilbød Valtra og partnerne FMG, Kesla, Nokian Tyres og AGCO Power finalistene muligheten til å prøve ulikt utstyr under vinterforhold. Sjåførene fikk prøve seg på uvant føre, typisk for Finland der traktoren jo er designet og produsert. De fikk også være med en profesjonell racerfører over isen.

– Å kjøre Valtra T254 som ble Tractor of the Year, med det nye SmartTouch-armlenet, var overraskende enkelt. Det har virkelig vært framskritt i teknologien, og jeg vurderer seriøst å kjøpe en N174 Direct med det nye armlenet og skogsutstyr, konkluderer Račák.

Slovakiske sjåfør vinner Valtra Master Cup


« Tilbake til oversikten