Helt ny Valtra A-serie - Kompakt arbeidshest kompletterer Valtras fjerdegenerasjons modellutvalg Pressemelding

27.02.2017
Den nye Valtra A4-serien kan skryte av mange av de samme egenskapene kundene har satt pris på storebrødrene I N og T-serien. Det er en traktor som er solid, holdbar og enkel i bruk. En fleksibel og økonomisk traktor.
Den nye Valtra A4-serien er den første globale Valtraen – den første fjerdegenerasjons Valtra-traktoren som er produsert både i Suolahti, Finland og Mogi das Cruzes, Brasil. Fjerdegenerasjon A-serie er en helt ny traktor, og reflekter Valtras verdier basert på vårt løfte til kundene: Your Working Machine.

Den Suolahti-produserte Valtra A4-serien blir høydepunktet på Valtra-standen under SIMA 2017. Alt er helt nytt – fra frontlasteren til PTO-tappen – og alt imellom.

Nye kompakte motorer
Modellene i A4-serien er utstyrt med en AGCO Power Stage 4 dieselmotor fullstappet av moderne teknologi. De tre minste modellene har en 3,3 liters motor, mens de fire største har en 4,4 liters motor. Begge har fire ventiler med et helt nytt common rail innsprøytingssystem som gir høy ytelse med god drivstofføkonomi.

SCR-teknologi (Selective Catalytic Reduction) brukes for å rense utslipp av nitrogenoksid. Alle de nye motorene tilfredsstiller miljøkravene i Stage 4. Like viktig er det at de tilfredsstiller kundenes behov for ytelse og drivstofføkonomi. Den minste modellen – A74 – har et avkjølt ERG-system for å være mest mulig kostnadseffektiv.

Motoren er montert på et helt nytt rammedesign foran. Eksosrensesystemet og motordimensjonen er svært kompakt for å sikre best mulig sikt.

 

Modulært ramme-system
Den nye A-serien dekker et bredt utvalg traktorer fra 75 hk til 130 hk. Dette er muliggjort gjennom et smart modulsystem. Du velger mellom tre ulike ramme-størrelser. Dermed beholder du det grunnleggende designet og en rekke felleskomponenter, men kan samtidig velge motorstørrelse etter behov. Valtra tilbyr som vanlig utmerket bakkeklaring, perfekt til bruk i skogen, men også til sprøyting og innhøsting.

Nesten alle traktorer i A- og N-serien i Norge leveres nå med fabrikkmontert frontlaster. Den nye fjerdegenerasjons A-serie er tilgjengelig med en ny generasjon fabrikkmontert frontlaster tilpasset alle rammestørrelser. G-serie frontlaster har en ny konstruksjon på lasterbukk og redskapsramme, som gir deg forbedret sikt, en høy grad av stabilitet sammen med fabrikkmontert kvalitet.

Teknologien i A4-serien gjenspeiles også i designet. Alt er helt nytt. Den nye traktorserien gir utmerket sikt, både for lasterarbeid og andre oppgaver. Dette gjelder dag og natt, uansett værforhold og enten du er ute på jordet eller inne i en driftsbygning.

 

Allsidige transmisjoner
I den nye A-serien er Valtras anerkjente HiTech power shuttle transmisjon støttet av den beste mekaniske transmisjonen noen gang sett i denne traktorklassen. 12 gir forover og 12 gir i revers er delt i to grupper, noe som minimerer bruken av to girspaker. En super kryper er også tilgjengelig som tilvalg. Det gir mulighet for optimalt hastighetsvalg både på jordet og på veien.

Aggressiviteten på vendegiret kan justeres slik at det passer forskjellige arbeidsoppgaver, eller kjørevaner. I tillegg får du AutoTraction og HiShift – kjente Valtra innovasjoner som minimerer bruken av kløtsjpedal, noe som ytterligere forenkler kjøringen. Et synkronisert mekanisk vendegir vil bli tilgjengelig senere. Det passer godt for kunder som kjører færre timer eller ønsker en enklere traktor.

 

Opp til 5,2 tonn løftekapasitet og 98 l/min hydraulikk
Den nye A4 serien kommer med elektronisk styrt AutoControl trepunktsløft, samme type som er tilgjengelig på andre Valtra-traktorer. Den smarte modulbaserte konstruksjonen gjør at A4-modellene kan utstyres med tilstrekkelig løftekraft (se tabell).

Åpen senter hydraulikk gir nok olje til alle oppgaver. Opp til 98 l/min garanterer raske operasjoner selv med større frontlastere eller andre redskaper. Den nye A-serien kan utstyres med opp til tre dobbeltvirkende ventiler bak. Tilvalgslista inkluderer også mengdereguleringsventil. For frontlasterstyring er to el-ventiler med integrert lasterspak i armlene eller ergodrive tilgjengelig.

 

Splitter nytt førerhus
Det nye førerhuset på A4-serien er det romsligste i denne traktorklassen. Det er både komfortabelt og funksjonelt og gjør traktoren behagelig og enkel i bruk. Den utmerkede ergonomien forsterkes av full elektronisk styring av blant annet 4WD, differentialsperre, trepunkt og ytelsesmonitor. I tillegg er førerhuset svært stille, og et godt ekstrasete er tilgjengelig som ekstrautstyr. Og ikke minst mulighet for LED lys bak, det samme som er standard på N4 og T4-serien.

Brukergrensesnittet er genuint Valtra, akkurat som det lyse interiøret. Du kan slappe av, men fortsatt jobbe effektivt. Bredden og utsikten kan sammenlignes med Valtra N4 og T4-serie, men hytta på de minste A4-modellene er litt kortere. Fordelen med dette er at kroken blir enda lettere å se. Som i alle Valtra traktorer kan setet svinges rundt 180°, for å kunne gjøre arbeid bakover mer effektivt.

 

Nye A-serie skreddersydd kundenes behov
Den nye A-serien skreddersys ut fra kundenes preferanser, som alle Valtra-traktorer. Det modulære designet og hundrevis av funksjoner og tilgjengelige tilvalg innebærer at fjerdegenerasjon A-serie fullt ut kan tilpasses kundenes behov. Traktoren kan i tillegg tilpasses ytterligere hos Valtra Unlimited studio. AGCO Finance og andre tjenester er tilgjengelig for å gjøre ditt valg mest mulig bærekraftig.

 

Leveringsstart
Den nye Suolahti-baserte Valtra A-serie lanseres på SIMA-utstillingen, som er fra 26. februar til 2. mars 2017. Serieproduksjon vil starte sommeren 2017 og den nye traktorserien vil bli tilgjengelig for utstillinger og kundearrangement fra juli 2017.

 

Modellutvalg
A4-serien består av sju ulike modeller i tre ramme-størrelser. Alle modellene leveres med førerhus og firehjulsdrift.

 

Modell Motor Sylindre Maks kraft Transmisjonsvalg
hk kW Nm Mekanisk vendegir Hydraulisk vendegir Super kryper
A74 33 AWIC 3 75 56 312 x x x
A84 33 AWFC 85 63 347 x x x
A94 95 71 355 x x x
A104 44 AWFC 4 100 75 410 x x x
A114 110 82 417 x x x
A124 120 89 502 x x x
A134 130 97 540 x x x
Førerhuset er det største på denne traktorstørrelsen og er designet for utmerket sikt i alle retninger. Kombinert med stor manøvrerbarhet gjør det A4-serien til en perfekt frontlastertraktor.


« Tilbake til oversikten