INNERTIER FOR VALTRA PÅ AGRITECHNICA-MESSEN

17.11.2017
INNERTIER FOR VALTRA PÅ AGRITECHNICA-MESSEN
VALTRA VINNER "TRACTOR OF THE YEAR 2018” OG “‘BEST DESIGN 2018”’ PÅ AGRITECHNICA
Valtra T254 Versu med SmartTouch armlene tok de prestisjetunge prisene "Tractor of the Year 2018" og "Best Design 2018" på Agritechnica-messen i Hannover. Videre var Valtra A114 i den splitter nye A-serien blant de fem finalistene i kategorien "Best Utility". Utvelgelsen ble gjort av 23 uavhengige landbruksjournalister fra 24 europeiske fagblader. "Tractor of the Year 2018" er en av bransjens mest prestisjefylte priser for innovasjon, teknologi og ytelse. Det er første gang Valtra vinner denne prisen.

Juryen begrunnet sin beslutning om årets "Tractor of the Year"-prisen som følger:
"Valtra setter en ny standard i intuitiv drift; traktoren har generelt høy komfort, ytelse, effektivitet og allsidighet. Det standardmonterte SmartTouch-armlenet med 9 tommers berøringsskjerm, den intelligente multifunksjonsspaken og den nye hydraulikk-joysticken gir bransjens beste og enkleste brukergrensesnitt.
Det lar føreren kontrollere og justere nesten hvilken som helst innstilling på motor, transmisjon, hydraulikk, AutoGuide, Telematikk osv. Det er faktisk en helt ny måte å bruke en traktorterminal på."

Om prisen “Best Design”:
Det er utrolig hvordan et merke kan forandres (om vi ser 10 år tilbake), når de rette designerne fortsatt tar vare på stilen. Valtra Versu T254 med SmartTouch er en moderne og elegant traktor.

"Å motta disse viktige utmerkelsene og anerkjennelsene er fantastisk – og en fortsettelse av de mange anerkjennelsene og prisene som våre 4. generasjonsmodeller har mottatt siden de ble lansert første gang i 2014. Valtra T254 med SmartTouch armlene er et synlig og merkbart bevis på vårt kontinuerlige utviklingsarbeid med fokus på pålitelighet, brukervennlighet og intuitive løsninger, slik at bønder kan nyte arbeidet med Valtra-produkter og få størst mulig nytte av den raskt utviklede teknologien, sier Mikko Lehikoinen, Marketing Director, Valtra Inc.

Den nyeste modellen i T-serien, Valtra T254 Versu, ble lansert i juni i år. Allerede i august ble de første traktorene levert til kunde. Valtra T254V er en råsterk traktor, og med SmartTouch bringer den alle de nyeste verktøyene for presisjonslandbruk sammen i et unikt brukergrensesnitt. SmartTouch forenkler kjøringen ytterligere med powershift-transmisjonen, ved at den kan kjøres som en CVT-traktor. Med en maksimal effekt på 271 hestekrefter er T254 Versu den kraftigste modellen i T-serien.

Valtra SmartTouch – enklere enn smarttelefonen din
Valtra T254 Versu kommer med det nye, brukervennlige SmartTouch-brukergrensesnittet. SmartTouch ble designet og konstruert i Finland, og ble tildelt designprisen Red Dot i april 2017.

SmartTouch har fullt integrert presisjons-teknologi: Sporfølging, ISOBUS, AgControl og TaskDoc. Det nye armlenet øker produktiviteten med enhver traktor-redskapskombinasjon og letter arbeidsbelastningen på føreren. Separate profiler kan settes for hver enkelt fører og oppgave, og konfigurasjoner kan gjøres på sekunder ved hjelp av berøringsskjermen. Alle innstillinger med unntak av endringer i terminalens innstillinger lagres automatisk i den aktive profilen.

Den 9 tommer store terminalen er utformet for å være enklere og mer intuitiv å bruke enn selv en moderne smarttelefon! Alle funksjonene på terminalen kan nås med maksimalt to sveip over skjermen eller med to små “tapp”, og designet gjør det umulig å gå seg vill i menyen. Nesten alle, enten de har brukt en berøringsskjerm før eller ikke, kan betjene denne terminalen med lite eller ingen trening.

Intelligent kjørespak – Kjør en powershift som en CVT
Valtra’s Versu-modeller revolusjonerer måten powershift-traktorer kjøres på. Hastigheten økes ved å skyve på kjørespaken, og reduseres ved å trekke den bakover. Hele tiden har føreren full kontroll over akselerasjonen. Det er ingen bryter som må veksles mellom spak- og pedalmodus, da de hele tiden virker i et perfekt samspill. Kjøring med kjørespaken er en ny funksjon som gir større fleksibilitet for føreren. Valtra’s Versu-modeller er de eneste Powershift traktorene i verden som kan kjøres ved å bruke kun kjørespak.

Den 5-trinns Powershift-transmisjon har fire hoved- og to krabbeområder, som totalt gir 30 gir i begge retninger. Skiftingen er myk, presis og uanstrengt, enten det skjer automatisk, eller manuelt med kjørespaken. T254 Versu har også Valtra’s bakkeholder Hill-Hold som gjør det enkelt å starte ved kun å bruke gasspedalen, selv i bratte bakker, samt Valtra’s revolusjonerende, patenterte hydraulikkassistent. Denne innovasjonen gir automatisk større hydraulisk leveranse, enten stasjonært eller ved kjøring, uten påvirkning på kjørehastigheten.

Som med alle Valtra’s fjerde-generasjons modeller, har T254 Versu unik komfort, holdbarhet, allsidighet samt skandinavisk design med optimal funksjonalitet og god sikt. T254 Versu har funksjoner som ingen andre powershift traktor har. Den kan også skreddersys for å dekke hver enkelt kundes behov – ikke minst med Valtra’s unike vendbare førerplass TwinTrac og SkyView-førerhuset med ultimate sikt bakover.

Bilder
Bilde 1
Valtra T254e Versu

Bilde 2
Valtra SmartTouch armrest

Videoer:
https://youtu.be/BTSyd3iVA7k

Mer informasjon om SmartTouch:
http://www.valtra.com/smarttouch.aspx

INNERTIER FOR VALTRA PÅ AGRITECHNICA-MESSEN


« Tilbake til oversikten