share

Valtra do Brasil fyller 60 år

Byggingen av det som den gang var Valmet traktorfabrikk startet i 1959, og ble fullført i et imponerende raskt tempo.

Valmet hadde mindre enn ti års erfaring med å produsere traktorer i Finland da det plutselig oppsto et behov for å etablere en fabrikk i Brasil. Kommunikasjonen over de store avstandene på den tiden var treg. Valmet var likevel et stort selskap med rikelig med kompetanse og ressurser for å bygge fabrikken innen fristen som ble satt av den brasilianske regjeringen. Som det viste seg, åpnet fabrikken mindre enn et år etter at den første avgjørelsen var tatt.

Fabrikken fikk en god start, og den begynte snart å videreutvikle sine finske traktormodeller for å passe lokale forhold enda bedre. Fabrikken begynte deretter å eksportere sine brasilianske traktorer til andre land i Sør-Amerika, og til og med Afrika. Som et resultat av dette har Valtra lenge vært et av de mest populære traktormerkene i Sør-Amerika. Valtra BH 194 HiTech er den mest populære modellen i dag og brukes spesielt i sukkerrørindustrien, der Valtra tradisjonelt har hatt en sterk posisjon.

Høstere, sprøyter og redskaper

I tillegg til traktorer som strekker seg fra 69 til 375 hestekrefter, tilbyr Valtra do Brasil i dag også skurtreskere, sukkerrørsopptakere, selvgående sprøyter og såmaskiner. Det er stor etterspørsel etter Valtras avanserte automatiserte styring og andre løsninger innen presisjonslandbruk på Brasils enorme plantasjer.

Valtra har et nettverk av 252 forhandlere og servicesentre i Sør-Amerika, inkludert 166 i Brasil. Valtra-forhandlere selger ofte også beltetraktorer av AGCO-søstermerket Challenger.

I anledning sitt 60-årsjubileum ble det holdt en fest på Mogi das Cruzes-fabrikken den 10. februar. I tillegg ble det avholdt et firedagers Valtra Inova-nettarrangement som tiltrakk seg 50 000 følgere.

Valtra har vært en forløper i Brasil på mange områder

1960: Valtra åpnet landets første traktorfabrikk. På 1960-tallet var Fruteiro den første smalsporede traktoren utviklet for kaffeplantasjer.

1980-tallet: Valmet 138-4 var den første turboladede – og den kraftigste traktormodellen – på det brasilianske markedet.

1990-tallet: Valtra introduserte det første førerhuset med klimaanlegg.

2010-tallet: Valtra lanserer Brasils første traktor med trinnløs transmisjon.