share

Ny turbolader og hydrauliske ventilløftere

Valtra N-, T- og S-serie-traktorer får nå nye motorer som tilfredsstiller Stage V utslippsstandarder. AGCO Powers 4. generasjon motorer var allerede forut for sin tid, derfor var det små endringer som måtte til for å tilfredsstille de strengere kravene. De nye motorene utstyres med hydrauliske ventilløftere og helt ny programvare, i tillegg til ny turbolader i noen av motorene.

Hydrauliske ventilløftere

Hydrauliske ventilløftere justerer automatisk ventilklaringen til det optimale. Dette forbedrer motorens ytelse, reduserer drivstofforbruk og forlenger motorens levetid.

Hydraulisk ventilløftere sørger hele tiden for optimal ventilklaring.
Størst besparelse vil nok vise seg i form av enklere service. Avhengig av traktormodell, så kunne det ta flere timer med demontering før ventildekselet, på toppen av motoren, ble tilgjengelig. Service kan nå gjennomføres uten alt arbeidet med demontering og montering som en tradisjonell ventiljustering medførte. Dette sparer tid og penger.

Ny programvare

For å tilfredsstille Stage V utslippsstandarder, er programvaren i motorstyringsenheten i AGCO Power-motorene fullstendig oppdatert. Den nye programvaren optimaliserer både ytelse og drivstofforbruk. Oppdateringen forbedrer også motorens reaksjonsevne i forhold til vekslende belastning.

Enda mer økonomisk

5. generasjon motorer utviklet ved AGCO Power-fabrikken i finske Linnavuori tilbyr på enkelte modeller ny eksosmanifold og turbolader. Oppgraderingen tilfredsstiller de siste utslippsstandarder, men gir også en reduksjon av drivstofforbruk på opptil 3 prosent.