share

Taure AS gir topp service på Valtra-traktorer i Estland

Ifølge Janek Peru, Service Manager hos Valtras estiske importør Taure AS, og salgssjef Toomas Jürgen, er teknisk støtte tilgjengelig for kunder gjennom hele sommersesongen – også i helger og på kveldstid.

De stiller også opp i helger og på kveldstid

I over 30 år har Taure AS har vært Valtra-importør og forhandler i Estland. Selskapet håndterer import, salg og service. Taure har kun to hovedlokasjoner, men siden Estland er et lite land, kan de nå Valtra-traktorer hvor som helst i landet med mindre enn tre timers kjøring.

– Konkurrentene våre har prøvd å ha individuelle serviceteknikere lokalisert over hele Estland, men uten særlig suksess. Vi har 19 ansatte i vår serviceavdeling, noe som gjør at vi kan reagere raskt, tilegne oss spesialkompetanse og stille opp med utlånstraktor ved behov, sier Toomas Jürgen, salgssjef i Taure AS.

Taures serviceavdeling har kvalitetssertifiseringen ISO 9001 og miljøsertifiseringen ISO 14001. Disse kreves av mange store kunder og offentlige instanser, og de gir også fordeler ved anbud. Taure oppfyller også alle Valtras krav som offisiell serviceforhandler for den nye Valtra Q-serien.

 

Far og sønn Hugo og Jaak Mässak, som driver omfattende kornproduksjon, er svært fornøyd med servicen de får av Taure. Traktoren deres er en Valtra T175 Versu.

Stiller opp praktisk talt når som helst

Taure gir teknisk støtte også i helger og kvelder i perioden april til september. Problemer kan ofte løses ved å gi råd over telefon. Reservedeler kan leveres direkte til kunden eller monteres av en spesialutdannet mekaniker.

– Ved mindre feil som for eksempel et løst styrestag, er det normalt ikke nødvendig at vi rykker ut på helg eller annen overtid. Men hvis det er en feil som krever fagmessig hjelp i en nødsituasjon stiller vi opp! Vi kan ikke til enhver tid love assistanse til alle døgnets tider, men i praksis har vi alltid med oss jobbtelefonen, sier servicesjef Janek Peru.

Taure har reservedeler på lager til en verdi av rundt 1 million euro. Selskapet har også fem velutstyrte servicebiler i Türi og fire i Tartu. I gjennomsnitt har hver mekaniker 13 års erfaring med Valtra-traktorer. De har også en god rutine, da over 90 prosent av servicearbeidet gjøres på Valtra-traktorer og resten på Kuhn-redskaper. Mer enn 1500 Valtra-traktorer er i aktiv bruk i Estland.

 

Tekst og foto Tommi Pitenius