share

Q-serien passer perfekt til kundenes behov

Valtra er et respektert merke Down Under

Kunder og forhandlere i Australia og New Zealand fikk prøve Valtras nye Q-serie for første gang i juli. Mottakelsen var det ikke noe å si på, den oppfylte virkelig behovene til lokale bønder og entreprenører. Q-serien forventes å fortsette den nåværende suksessen til T5-serien.

Valtra-forhandler Nick Butcher fra Tasmania setter stor pris på Valtras muligheter for skreddersøm og Unlimited Studio.

Australia og New Zealand utgjør store arealer med svært forskjellige jordbruksområder. I Nord-Australia dyrkes sukkerrør under tropiske forhold, noe som for eksempel krever pålitelige traktorer med god frontfjæring og høy toppfart. I Victoria, Tasmania eller New Zealand produseres det derimot mye melk under forhold som ligner på Europa. Husdyrbruk bruker mye redskaper festet til trepunktskoblingen, samt store selvlastende tilhengere. Selv om husdyr beiter hele året, må fôr fortsatt høstes mellom september og mars for vinterfôring.

– Valtra er et av de mest respekterte traktormerkene her. De har rykte på seg som en svært slitesterk og brukervennlig traktor som kan skreddersys etter ulike behov. Når en bonde har kjøpt en Valtra for første gang, vil de ikke bytte til et annet merke, sier Mark Hamilton-Manns, markedssjef for Valtra i Australia og New Zealand.

Bare Valtra kan skreddersys individuelt

De fleste Valtra-ene som selges i Australia og New Zealand er produsert i Suolahti, Finland. Det er langt til Down Under, og det tar ofte 9–12 måneder fra bestilling til levering. Muligheten for å skreddersy traktoren på fabrikken og Unlimited Studio er likevel fordeler som australske bønder som andre merker rett og slett ikke kan tilby.

– For mange kunder er muligheten for å få traktoren skreddersydd fra fabrikken en avgjørende faktor. Det kan handle om fargen på felgene, mens mange er interessert i for eksempel skogsutstyr eller sentralsmøring. Takket være denne skreddersydde tilnærmingen er Valtra det mest allsidige traktormerket, sier Nick Butcher, avdelingsleder hos Valtra-forhandleren Gaffney Machinery.

Gaffney Machinery har tre utsalgssteder på øya Tasmania, sør for Australia. I området som dekkes av Nick Butcher i de nordlige delene av øya, har mer enn halvparten av alle nye traktorer vært Valtra.

Q fyller gapet mellom T- og S-serien

Ifølge både Butcher og Hamilton-Manns fyller den nye Q-serien gapet i Valtra sitt produktutvalg mellom T-serien og S-serien. Denne HK-klassen på rundt 250-300 hestekrefter er veldig populær i Australasia.

– Q-serien er stor nok til at du kan gjøre veldig tungt arbeid med den på store gårder. Samtidig er den smidig og drivstoffeffektiv nok til at den kan brukes til oppgaver som fôring på husdyrbruk, sier Hamilton-Manns. 

I følge Hamilton-Manns og Butcher inkluderer typiske oppgaver som utføres med Q-serien jordarbeiding med en skålharv, trekking av en førvogn eller sprøyte, og ballepressing med en rundballepresse eller firkantpresse. Bønder og entreprenører som er avhengige av store traktorer ønsker også at maskinene deres skal være tilgjengelige til enhver tid. Dette støttes av den nye modellens solide konstruksjon, det omfattende servicenettverket og AGCOs reservedelslager i Australia. 

 

Tekst Tommi Pitenius Foto Tuomas Nevaranta