share

Veiavhengig kraftuttak, selv på trinnløse transmisjoner

Veiavhengig kraftuttak er et godt hjelpemiddel under skogsarbeid, masseflytting, spredning av kalk og slam, samt arbeid på torvmyr eller i fjellregioner. Selv i bratt eller kupert terreng kan veiavhengig kraftuttak overføre trekkraft til hjulene på en tilhenger ved hjelp av en mekanisk drivaksel. Med trekk på alle hjul, både på traktor og tilhenger, kan kombinasjonene dra seg selv ut av enhver situasjon, praktisk talt opp etter slette veggen.

Selv om veiavhengig kraftuttak er kjent overalt, er det spesielt populært i Norden, særlig i Finland og dessuten i Nord-Italia. I Skandinavia er det mye brukt på store traktorer og til tunge oppgaver utført av entreprenører. I Nord-Italia er veiavhengig kraftuttak et utbredt hjelpemiddel som bønder bruker for å trekke tunge lass opp de bratte bakkene i Alpene. Veiavhengig kraftuttak er også populært i resten av Europa og brukes når tunge tømmerlass skal kjøres frem for levering. I utgangspunktet brukes veiavhengig kraftuttak når uavbrutt trekkraft trengs under ekstreme forhold.

Veiavhengig kraftuttak kan leveres på alle Valtra i F, N og T-Serie traktorer. N og T-Serie Direct-modeller er de eneste traktorer som tilbyr både trinnløs transmisjon og veiavhengig kraftuttak. De ledende produsenter av tilhengere for tømmer, masseflytting og spredning, kan tilby mekanisk drift på bestilling.

  • Populært i Norden og i Alpene
  • Godt egnet til skogbruk, jordbruk, masseforflytning og for entreprenører
  • Pålitelig trekkraft under ekstreme forhold
  • Tilhengere med mekanisk drift er tilgjengelig fra en rekke produsenter
  • Tilgjengelig på Valtra F, N og T-Serie traktorer