share

Dobbelt så moro med T235D REDition

Håvard Johansen og sønnen Sivert foran familiens to Valtra T235D REDition med dyp rød metallic lakk, svarte felger, sotede ruter og mye ekstrautstyr.

Håvard Johansen fra Tømmesdalen i Hovin driver både gardsbruk og entreprenørvirksomhet. Med lange dager er det viktig med solide traktorer som er lette å kjøre. Før jul fikk han levert sin andre Valtra T235D REDition.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Frank Valde

– Jeg synes det er artig å ha noe ikke alle andre har, samtidig som jeg tenkte litt på annenhåndsverdien da jeg kjøpte to jubileumsutgaver av Valtra T235D med tilpasset utstyr fra Unlimited Studio, forklarer Håvard Johansen.

Han har drevet entreprenørvirksomhet i snart 15 år. I tillegg har han tatt over familiegården etter onkelen sin, der han dyrker gras og har ammekyr, sau og okser.

– Vi er to mann som jobber året rundt. Om vinteren går det i snørydding, mens det er mye leiekjøring om sommeren. Når sesongen er på det travleste har vi med oss en ekstra sjåfør, og det hender også onkelen min tar i et tak.

Service og kvalitet

Johansen har vært interessert i gårdsdrift og maskiner siden barndommen. Han begynte som entreprenør ved siden av jobben som snekker på 2000-tallet. Etter hvert kjøpte han en Valtra 805, før det ble ulike merker fram til 2016.

– Jeg kjøpte først en Valtra N174 fra Akershus Traktor Klett. Den byttet jeg etter hvert i en 2018-modell, og kjøpte samtidig en T234. Begge disse hadde SmartTouch, som har vært veldig enkelt å ta i bruk. Jeg har også en N123. Service, kvalitet og fem års fabrikkgaranti har vært avgjørende for at jeg har holdt meg til Valtra.

Begge de nye traktorene er utstyrt med vinterpakken, med blant annet varme i frontrute, bakrute og speil. Etter å ha kjørt femtegenerasjon T235D i noen hundre timer er erfaringene gode.

– Webasto gjør det komfortabelt å komme ut til varm traktor med varm motor. T235 er veldig retningsstabil, noe som gjør den godt egnet til brøyting. Den er seig i bakkene og enkel å bruke – også vet jeg at annenhåndsverdien på Valtra er god.

Flere ønsker stubbfres

Våren 2021 investerte Johansen i en stubbfres. Det har gitt økt oppdragsmengde.

– Mange bruker bulldoser når de dyrker opp nye områder, men da blir jorda nærmest død. Med stubbefres tar du bedre vare på livet som er i jorda. Jeg dyrket opp cirka 60 mål med dette utstyret i fjor.

Ny teknologi gjør hverdagen enklere.

– Jeg har hatt Valtra Guide siden 2016. Den bruker jeg til alt fra slåing av gras til steinplukking. Det er veldig praktisk å slippe styringen og kunne konsentrere meg om steinplukkeren. Traktoren har også Valtra Connect, men det har jeg ikke hatt bruk for ennå. Det har generelt vært lite tull med traktorene og ingenting som har gitt driftsstopp, forklarer Johansen.

Valtra 235D med vinterpakke er perfekt til snørydding i et tøft klima. Traktoren er retningsstabil og seig i bakkene. Med Webasto er det komfortabelt å komme ut til varm traktor med varm motor.