share

En stor traktor til de store oppgavene

Ståle Sagmo i Sagmo Transport har investert i en Valtra S394 for å blant annet kunne trekke en stor maskintilhenger med gravemaskin på. Her sammen med sønnen Sander.

Sagmo Transport har sverget til Valtra i mange år. Etter hvert som oppgavene har blitt større har traktorene fulgt etter. I februar fikk de levert en Valtra S394. Med trinnløs transmisjon er traktoren uovertruffen til transport av tungt utstyr.

 

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Erlend Malmo

– Jeg har kjøpt en ny maskintilhenger som kan laste 27 tonn fordi jeg foretrekker å bruke traktor til maskintransport. Det har den nye traktoren vist seg å passe perfekt til, forteller Ståle Sagmo i Sagmo Transport AS.

 

Han har vært maskininteressert siden han kjøpte en gammel Volvo-traktor i tenårene og har hatt en rekke modeller opp gjennom årene. De siste har vært Valmet og Valtra, og nylig fikk han levert toppmodellen Valtra S394 fra Eiksenteret Namsos. Den yter hele 405 hk med effektforsterker og har den markedsledende AVT-girkasses fra AGCO.

 

– Den trinnløse transmisjonen er perfekt, det må jeg si. Når jeg har henger med gravemaskin på planet runder jeg 32 tonn, men farten øker jevnt og fint når jeg drar på i oppoverbakkene. Jeg har også blitt veldig glad i SmartTouch-armlenet, som jeg har hatt både på en Valtra T254 Versu, en S354 og nå på den nye traktoren.

 

Sagmo Transport er et transport- og anleggsfirma som i hovedsak tilbyr massetransport og graving om sommeren og brøyting i vinterhalvåret. I tillegg har de noe leiekjøring i landbruket. Det har blitt mange timer i traktorsetet siden Sagmo begynte for rundt 15 år siden og det er flere grunner til at han sverger til Valtra.

 

– Økonomi er et viktig moment. Min erfaring er at Valtra bruker lite diesel sammenlignet med andre merker jeg har prøvd. Komforten er det ikke noe å si på, og jeg synes S394 er veldig stillegående sammenlignet med andre traktorer. Når jeg i tillegg får svært god oppfølging av de trivelige folkene på Eiksenteret Namsos er det ikke noe å lure på, forklarer Sagmo.