share

Lang, lang rekke

Prosjektleder Fredrik Odberg Hansen har ansvar for maskinparken hos Entreprenørfirmaet Haakon Skuggedal. Han er godt fornøyd med at de kjører Valtra-traktorer.

Entreprenørfirmaet Haakon Skuggedal i Larvik kjøpte sin første Valtra for drøyt ti år siden. I dag har de 15 traktorer i ulike størrelser – fra Valtra A84 opp til Valtra T234. Servicen de får fra Akershus Traktor Vestfold er en av de viktigste faktorene for familiebedriften.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Håvard Solerød

– Vi må ha traktorene tilgjengelig 24 timer i døgnet slik at vi kan oppfylle våre forpliktelser om brøyting og strøing. Ellers kan det få økonomiske konsekvenser for oss. Derfor er service avgjørende, og her er vi veldig godt fornøyd med Valtra, forteller prosjektleder Fredrik Odberg Hansen hos Entreprenørfirmaet Haakon Skuggedal i Larvik.

Han begynte å jobbe i selskapet som tenåring og ble fast ansatt omtrent på samme tid som den første Valtra-traktoren kom i hus. I dag har han ansvaret for maskinparken, med traktorer, lastebiler og gravemaskiner. Han er glad for det tette samarbeidet med Akershus Traktor.

– Hvis jeg ringer Roar Enerhaugen får vi alltid hjelp. En gang kom han med en lånetraktor klokken to på natta – på 40 minutters varsel.

Traktorene må gå

Den tradisjonsrike familiebedriften ble etablert i 1952 av Haakon Skuggedal. Sønnen Olav tok over på 80-tallet, og i dag er de nærmere 50 ansatte. I tillegg til veivedlikehold vinterstid for blant annet Mesta og Larvik kommune, jobber de mye med kabelgraving, VA og fjernvarme for blant andre Skagerrak Varme

og Statkraft Varme. I tillegg har de en egen anleggsgartner-avdeling. Travle dager gjør at de er avhengige av at alle traktorene er i bruk.

– Noen av de største traktorene går 1500 til 2000 timer i året, mens andre bare går noen hundre timer, alt etter behov. Vi har dumperhengere til alle traktorene, samt ploger og snøfreser. Jeg må trekke fram Fon Mekaniske og Halvor Fon, som stiller opp hele tiden. De har god kunnskap og er veldig løsnings­orienterte, forteller Hansen.

 

 

God å kjøre

Entreprenørfirmaet Haakon Skuggedal har 15 ulike Valtra-traktorer. Det inkluderer fire A-serie, ni N-serie og to T-serie. Et flertall har Direct-transmisjon, som med sine fire arbeidsområder er svært fleksibel og anvendelig.

 

– Vi er veldig fornøyde med den trinnløse transmisjonen, den er bedre å kjøre enn den med manuelle gir. For oss er Valtra en solid, komfortabel og fin traktor som passer godt til vårt behov. Likevel er det den gode servicen som til syvende og sist gjør at vi velger Valtra, og kommer til å gjøre det i fremtiden også, understreker Fredrik Odberg Hansen.