share

Tåler kulda godt

Ole Marius Myhren i Myhren Maskinservice på Dombås er godt fornøyd med sin Valtra T234D.

Myhren Maskinservice på Dombås har travle dager når det snør. De bruker en Valtra T234D til snørydding for to kommuner og en rekke private aktører. Den fungerer godt i det tøffe klimaet oppover Gudbrandsdalen.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Mali Tungen

– Dette er den første Valtra-traktoren vår. Jeg synes det er en god traktor, komfortabel og ikke minst lettstartet om vinteren. Selv om det er 20 minus starter den momentant, forteller Ole Marius Myhren i Myhren Maskinservice.

Han har siden 2007 drevet som entreprenør sammen med faren Terje Myhren. De har én person fast ansatt, i tillegg til at de henter inn ekstrahjelp når det er mye å gjøre.

– Nå om vinteren går det i brøyting og strøing for Lesja og Dovre kommune og en del private aktører. Om sommeren driver vi leiekjøring for landbruket, spesielt med møkkjøring og rundballepressing.

God service

I 2019 kjøpte Myhren Maskinservice en Valtra T234D, som yter 230 hk til vanlig og inntil 250 hk med effektforsterker. Det er en sterk og kompakt traktor med god plass i førerhuset, godt egnet til store gårdsbruk og entreprenører.

– Så langt er vi godt fornøyd. Dieselforbruket er bra sammenlignet med Fendt-en vi har og komforten er det ikke noe å si på. Dessuten er vi godt fornøyd med servicen vi får fra Akershus Traktor. For oss som er avhengig av at traktoren går hver eneste dag er service nesten det viktigste, påpeker Myhren.

Kjører møkk med GPS

T-serien er beregnet på tungt arbeid og transport, men er allsidig og passer godt til alle slags hastigheter. Med SmartTouch-armlene er alle traktorfunksjoner lett tilgjengelig og du kan enkel tilpasse funksjonsknappene etter behov. I tillegg har Myhren Maskinservice valgt Valtra Guide GPS. Den gir ekstrem nøyaktighet, noe som sparer drivstoff, tid og penger.

– SmartTouch har en kjempefin skjerm som er enkel å navigere i. Jeg ser frem til å prøve automatisk styring med Valtra Guide når vi går i gang med møkkjøring til våren, sier Myhren.