share

Tar kantene med spesialbygd traktor

Herman Gullhagen i Ål kommune er sabla fornøyd med Valtra N174D med fabrikkmontert Noremat 63T kantklipper.

Ål kommune var på jakt etter en ny traktor til veivedlikehold. Etter en anbudsrunde fikk de tips om en Valtra N174D med fabrikkmontert Noremat 63T kantklipper fra Valtra Unlimited og kjøpte den usett fra Ål Traktor og Maskin. Det har blitt en liten suksesshistorie.

Tekst og foto: Lars Ovlien

– Vi hadde en nesten 15 år gammel Valtra N101 som hadde gått 8000 timer. Den ønsket vi å bytte ut i en nyere modell, og da innhentet vi anbud fra markedet. Valtra lå allerede prismessig godt an, men så fikk vi tilbud om en visningstraktor fra Finland med fabrikkmontert Noremat 63T kantklipper fra Unlimited Studio. Da var valget enkelt, forteller Herman Gullhagen, maskinfører i Ål kommune.

Ved nyttår fikk kommunen dermed en Valtra N174D i fargen Candy Orange fra Ål Traktor og Maskin. Den hadde både kantklipper og ekstra vekter for bedre stabilitet. I vinter gikk den i brøyting og strøing, mens det har blitt kantklipping nå i sommer.

– Vi tok en sjanse og kjøpte traktoren usett, men den har fungert kjempefint. Etter en halvtime med SmartTouch kan du jo ikke tenkte deg noe annet, og vi har lagt inn forskjellige programmer for de ulike brukerne, slik at det er lett å stille om til ulike arbeidsoppgaver.

Valtra N174 har vært Norges mest populære modell flere år på rad. Den er en smidig traktor med mye krefter.

– Fordi den er såpass sterk kan jeg kjøre kantklipping ved bare 1100 o/min, og da er den veldig økonomisk å kjøre. Noremat-klipperen tar lett stokker på 3-4 cm og jeg kan også ta dem tjukkere hvis jeg er litt forsiktig. Det blir dessuten mye mindre sprut og steinkast nå enn med det gamle utstyret.

Service og oppfølging er en viktig del av avtalen.

– En lokal leverandør betyr mye for oss. Stian Løyte og hans kollegaer er alltid tilgjengelige og stiller opp når vi trenger det, poengterer Gullhagen.