share

Forbered din Valtra-traktor på fremtiden

I vår forrige blogg Smart Farming: En kort historie snakket vi om utviklingen av Smart Farming-teknologi og om hvordan landbruket blir stadig smartere. I denne bloggen forklarer vi hvorfor det er viktig å forberede din neste Valtra-traktor på fremtiden, og nøyaktig hvordan du gjør det.

Selv om du ikke allerede vurderer Smart Farming, er det flere grunner til at du bør investere i fremtidsrettet teknologi. Å kjøpe nå og unngå å betale mer senere, er fornuftig for den smarte bonden. Ved å sikre at din neste Valtra-traktor oppfyller de grunnleggende kravene for fremtidig Smart Farming kan du:

  • Øke fleksibiliteten og fremtidige muligheter
  • Tilrettelegge for Smart Farming senere
  •  Øke utvalget av redskaper du kan benytte og oppgaver du kan utføre
  •  Maksimere fremtidig fortjeneste
  •  Beskytte investeringen din og annenhåndsverdien på traktoren din
  •  Dra umiddelbart nytte av mange av funksjonene i SmartTouch

Valtra SmartTouch-armlene

Hva dette innebærer

For å dra full nytte av fordelene med Smart Farming må traktoren din kunne gjøre fire grunnleggende ting: vite nøyaktig hvor den er, styre seg selv, kommunisere med redskapene dine og samle inn og overføre data. For å gjøre disse tingene er traktoren avhengig av spesialteknologi. Uten den vil traktoren din aldri kunne bli smart. Noe av denne teknologien kan ettermonteres etter kjøp. Imidlertid kan ting som styrekomponentene bare monteres under produksjonsprosessen. Velger du å legge til grunnleggende teknologi når du kjøper traktoren din, gjør du det mulig å være  smart i fremtiden. Vi kaller dette grunnleggende utstyrsnivået «Valtra Guide-klargjort».

Forskjellen mellom Valtra Guide-klargjort og full Valtra Guide

Full Valtra Guide-maskinvare inkluderer alt du trenger for å jobbe med Smart Farming. Den inkluderer en satellittsignalmottaker og sporfølgingskontroller, plassert i en boks på taket av traktoren, samt styreutstyr og SmartTouch-terminalen, som finnes inne i førerhuset. Valtra Guide-klargjort maskinvare inkluderer kun de delene som er inne i selve traktoren.

De grunnleggende kravene

Valtra Guide-klargjort maskinvare inkluderer de tre grunnleggende delene av teknologien: styrekontrolleren, styreventilen og SmartTouch-grensesnittet. CAB ECU-styringskontrolleren er enheten som behandler styringsinformasjon og sender kommandoene til PVED-CC-styreventilen, som utfører den fysiske styringen. SmartTouch-terminalen er hjernen som kalibrerer, setter opp og kontrollerer systemet, samt lagrer alle feltdataene dine som for eksempel kjørespor, bearbeidede områder og feltgrenser. Selv om dette ikke gir deg alle Valtra Guide-funksjoner, kan du fra dette grunnleggende oppsettet av tre komponenter senere utvide og starte Smart Farming.

Spør din forhandler om Valtra Guide-klargjort traktor

Hvorfor forberede traktoren din på fremtiden

Som du kan tenkte deg, blir deler som styreventilen og SmartTouch-grensesnittet montert under byggingen av traktoren. Fra dette Valtra Guide-klargjorte oppsettet kan du alltid velge å kjøpe resten av Valtra Guide-maskinvaren senere. Valtra Guide-klargjort maskinvare er kostnadseffektiv når den kjøpes sammen med traktoren din. Mange lokale forhandlere har insentiver og kampanjer for å oppmuntre til å kjøpe Valtra Guide-klargjorte traktorer. Snakk med forhandleren din for å finne ut nøyaktig hvor mye det vil koste deg.

Ettermontering av sporfølgings-maskinvare til en traktor er praktisk talt umulig. Det innebærer å ta fra hverandre en betydelig del av traktoren for å montere utstyret. Derfor er dette ikke et alternativ som støttes av Valtra. Smart Farming-teknologi og fordelene av dette utvikler seg hele tiden. Valtra Guide bruker Fuse-teknologi, noe som betyr at den fungerer på tvers av hele traktorparken og alle operasjoner er kompatibel med administrasjonsprogramvaren. Uten Valtra Guide-klargjort maskinvare, risikerer du å gå glipp av ikke bare gjeldende Smart Farming-fordeler, men også fremtidige fordeler og fordeler med Smart Farming.

Å forberede traktoren din på fremtiden ved å gjøre den klar for Valtra Guide bidrar også til å beskytte investeringen din. Du er kanskje ikke ute etter å begynne med Smart Farming akkurat nå. Men når skal selge på traktoren din, vil den være mer attraktiv for potensielle kjøpere hvis den lett kan tilpasses Smart Farming, og maksimerer dens potensielle annenhåndsverdi.

Ta en smart avgjørelse

Hvis du ønsker å begynne med Smart Farming i fremtiden, er det vel verdt å investere i en traktor som kan vokse med deg og gården din. På den annen side, selv om du ikke ønsker å starte Smart Farming nå, kan det være lurt å vurdere å beskytte annenhåndsverdien på investeringen din og velge å inkludere teknologien som vil gjøre traktoren din mer attraktiv for fremtidige kjøpere. Uansett er det verdt å spørre forhandleren din om å gjøre din neste Valtra traktor Valtra Guide-klar.

Les mer: