share

Forskning bekrefter TwinTrac sparer tid og penger

Valtras TwinTrac vendbar førerplass sparer både tid og penger. Ifølge forskningen ut­ført av TTS, som er Finlands institutt for arbeidseffektivitet, er traktorer som kan arbeide i motsatt kjøreretning 12 prosent raskere og 11 prosent mer drivstoffeffektive i enkelte arbeidsoppgaver som for eksempel under slåttearbeid.

Slåttekvaliteten har vist seg å være bedre takket være bedre sikt. Den optimale ergonomien betyr også at traktorførere ikke må vri nakken og se over skuldrene når de jobber.

Valtra er den eneste traktorprodusenten som tilbyr et fabrikkmontert, vendbart TwinTrac fremdriftssystem. Valtra tilbyr også Skyview-taket sammen med TwinTrac. Den anbefales også for arbeidsoppgaver for eksempel i skogbruket og ved flishugging. TwinTrac-systemet består av et eget ratt og pedaler bak i førerhuset, mens de andre betjeningselementene svinger rundt sammen med førersetet og armlenet.

TwinTrac er til stor hjelp i en lang rekke arbeidsoppgaver, inkludert tømmeravvirkning, krattknusing, flishugging, slåttearbeid, snøbrøyting, feiing og høsting av frukt og grønnsaker.

  1. Perfekt sikt til redskapene.
  2. Føreren sitter nærmere redskapene, som er koblet til det sterke trepunktsløftet bak.
  3. En raskere og mer effektiv måte å jobbe på, som forskningen bekrefter.
  4. Tilgjengelig på traktorene N-, T- og S-serie med 105–405 hk.

Se video (på engelsk)