share

Helt unik service fra Valtra

Andre juledag fikk Odd Harry Buseth problemer med girkassa på sin Valtra N174. Mekanikeren fra Økotech ville gjerne spise ferdig julematen før han rykket ut. En sjekk avklarte at det måtte deler til. Da ordnet selger Olav Ree lånetraktor.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Eidsmo Foto

– På kvelden andre juledag 2019 var jeg ute og brøytet da girkassen gikk i stykker. Jeg kontaktet Martin Winsnes hos Økotech, som kom så snart han hadde spist opp julemiddagen. Da klokka rundet halv ti på kvelden skjønte vi at vi måtte ha traktoren på verksted, forteller Odd Harry Buseth fra Budal i Trøndelag.

Han sper på melkeproduksjonen med rundballepressing om sommeren og snøbrøyting om vinteren. Da er god service avgjørende for å kunne levere til egne kunder.

– Jeg ringte Olav Ree i Akershus Traktor Klett og lurte på om han hadde en demo-traktor jeg kunne låne. Det tok et kvarer før han hadde han funnet en med vinterdekk og brøyteplate, og ved hjelp av en nabo fikk jeg hentet den. Klokken halv seks om morgenen tredje juledag var jeg ute og brøytet igjen. Den servicen er det ikke alle som tilbyr.

Buseth har kjørt Valtra siden 2013, da han investerte i en N163.

– Jeg byttet den inn i en N174 for tre år siden, men nå har jeg fått en ny brøyterode for fylket og da måtte jeg ha en større traktor. Derfor har jeg investert i en Valtra T254 Versu.

Den nye traktoren har 271 hk maks effekt under panseret, elektrisk hydraulikkbetjening, SmartTouch-armlene og Powershift-transmisjon med samme komfort som Direct-kassa.

– Jeg må si Valtra T254 er en kjempetraktor. Jeg gruet meg litt til SmartTouch-skjermen, men den er veldig enkel. Det er genialt på strøing, da du kan justere oljemengden med et trykk på skjermen. Likevel er det servicen fra forhandler og verksted som har vært helt avgjørende for meg. De stiller opp sent og tidlig, og gjør alt de kan for å hjelpe meg. Det er jeg helt avhengig av, understreker Buseth.