share

Overhalte byttekomponenter koster bare 60–70 % av prisen på nye

Mikko Ilves, Kari Pitkänen, Marko Arpiainen, Jari Luoma-aho, Mika Vuorenmaa og Sami Liimatainen er fornøyd med den nye fabrikken for overhaling av komponenter.

Valtras reproduksjon av komponenter vokser raskt. Overhaling av transmisjoner ble i sommer flyttet til et nytt anlegg med mer plass. Fem mekanikere overhaler over 800 transmisjoner, powershiftgirkasser og vendegir i året.

 

Valtra begynte å tilby overhalte transmisjoner for fem år siden, og disse aktivitetene øker for tiden med 30 til 40 prosent i året. Valtra har allerede flere ti-år med erfaring innen overhaling av motorer, og dette området vokser også raskt.

– Vi flyttet denne sommeren fra vårt gamle anlegg på 130 m2 til det nye anlegget på 720 m2, noe som indikerer hvor fort disse operasjonene vokser, sier Jari Luoma-aho, leder for overhaling av transmisjoner hos Valtra.

Overhalte komponenter er et godt alternativ til dyrere nye deler for stadig flere kunder. Sammenlignet med helt nye deler, er overhalte komponenter ikke bare rimeligere, men også raskere å montere. Ved å reparere for eksempel en defekt transmisjon med nye deler, så må du først åpne transmisjonen, finne ut hvilke deler som må skiftes, bestille dem og deretter montere dem. Ved å bestille en overhalt transmisjon på forhånd, kan hele enheten byttes ut på et passende tidspunkt.

Økende utvalg

Utvalget av byttekomponenter for transmisjoner tilgjengelige for kunder, har vokst de siste fem årene fra 20 til 120. Disse inkluderer transmisjoner, vendegir og powershiftgirkasser til ulike traktormodeller, fra A-serien til T-serien, samt den eldre 6000- og 8000-serien. Det økte tilbudet betyr at overhalte komponenter kan sendes til kunder rett fra lageret.

AGCO Power motorfabrikk i Linnavuori forsyner kundene sine med overhalte motorer, drivstoffinjektorer og innsprøytingspumper. En annen fordel med byttekomponenter er at deler til eldre traktormodeller også kan fremskaffes lettere enn ved å prøve å finne helt nye deler.

Komponenter som sendes til overhaling, rengjøres først omhyggelig. De blir deretter kontrollert visuelt og ved bruk av spesialutstyr. Hvis komponenten blir godkjent, er den også godkjent for overhaling. Komponenter som ikke godkjennes under inspeksjonen, erstattes med nye. Alle deler som er utsatt for slitasje, som for eksempel lagre og tetninger, blir alltid skiftet. Komponenten blir deretter satt sammen med alle gjeldende oppdateringer og forbedringer. Vegavhengig kraftuttak bygges inn i alle overhalte transmisjoner, da dette reduserer antall versjoner til halvparten.

– Overhalte komponenter leveres med ett års garanti, men vi har egentlig ikke hatt noen garantikrav å snakke om. Valtra-representanter er veldig fornøyd med denne tjenesten, da reparasjon av transmisjoner krever spesialverktøy, mye tid og høy kompetanse, sier Luoma-aho.

Fordeler Valtra Reman

  • Overhalte komponenter koster bare 60–70 prosent av prisen på nye
  • Det er enkelt å anslå hvor mye tid og penger som kreves
  • Overhalte komponenter sparer naturen for ressurser
  • Overhalte komponenter og arbeid utført av autoriserte mekanikere kommer med ett års garanti
  • Valtras egne mekanikere er eksperter på transmisjoner og motorer
  • Overhalte motorer og transmisjoner leveres med alle tilgjengelige forbedringer