share

Den beste smart teknologi-traktoren for entreprenører

Bøndene står overfor mange utfordringer i dag. Økende drivstoffpriser og økende kostnader legger press på alle for å være så effektive som mulig. For store gårder og landbruksentreprenører kan dette presset påvirke bunnlinjen. Å opprettholde lønnsomhet i et raskt skiftende marked krever nøye planlegging og å vite hvor du skal investere. For entreprenører kan det å ha den rette traktorflåten utstyrt med riktig smart teknologi utgjøre forskjellen mellom å få en anstendig fortjeneste eller ikke.

Vanskeligheter for landbruksentreprenører

En fersk britisk undersøkelse av britiske NFU Mutual fremhevet kostnadene ved maskiner som en av de største bekymringene for landbruksentreprenører, med nesten en tredjedel av respondentene (29 prosent) som hevdet at kostnadene var deres største bekymring. Den samme studien plasserte mangel på faglært arbeidskraft som den tredje største bekymringen. En studie fra mai 2022 fant at nesten halvparten (49 prosent) av matprodusentene innrømmet å rasjonalisere eller redusere produksjonen på grunn av mangel på arbeidskraft.

Totale eierkostnader for store traktorflåter

De reelle totale eierkostnader for en bedrift utgjør mer enn bare den opprinnelige prislappen. Kapitalkostnad for maskinen, kostnad for deler, drivstofforbruk, support- og servicekostnader, pålitelighet. Det er et utall av kostnadselementer å ta i betraktning når du kjøper eller bytter ut en traktor i flåten din. Q-serien møter disse utfordringene på flere fronter.

Traktorteknologi som maksimerer driftstiden

NFU-undersøkelsen viser hvor viktig driftstiden er for landbruksentreprenører. Q-serien er designet og konstruert i Finland og testet i de mest ekstreme miljøer. Robust og pålitelig presisjonsteknologi er koblet sammen med avansert telemetri og smart teknologi for å praktisk talt eliminere driftsstans. Med Q-serien og Valtra Connect telemetri kan fjerndiagnostikk automatisk identifisere potensielle problemer og varsle deg og din foretrukne servicepartner samtidig. Sammen kan dere planlegge forebyggende vedlikehold for å unngå uforutsett driftsstans.

Drivstofforbruk og landbruksentreprenører

Mye er skrevet om den nåværende krisen med økende drivstoffkostnader. Drivstofforbruk er et todelt problem. Slagvolum og hestekrefter er to velkjente faktorer som kan påvirke drivstofforbruket, og dermed kjøpsbeslutninger. Med et slagvolum på 7,4 liter har AGCO Power-motoren i Q-serien det perfekte slagvolumet for 230-305 hestekrefter. Den velprøvde CVT-transmisjonen overfører også kraften som genereres fra motoren til effektiv bruk. Imidlertid innser mange bønder og entreprenører at motoreffektivitet ikke er hele historien.

Traktorer kan bruke mange timer på tomgang mens de for eksempel kobler til, laster eller skifter redskap. Noen estimater anslår tomgang til over 200 timer i året for gjennomsnittlige gårder. Entreprenørarbeid krever lange dager og ofte skiftarbeid. Enda flere arbeidstimer i løpet av et år kan bety enda mer tomgang. Med Q-serien og Valtra Connect kan driftsledere og entreprenører se hva hver enkelt traktor i flåten deres gjør i både sanntid og historisk. Å få en oversikt av når og hvordan drivstoff brukes kan bidra til å identifisere hvor du kan effektivisere innsatsen. Å redusere tomgangskjøring sparer ikke bare drivstoff, men også slitasje på traktoren. Valtra Connect bidrar til at hver time av Q-seriens 600 timers serviceintervall teller for å bedre fortjenesten ved å øke effektiviteten og redusere det årlige drivstofforbruket.

Smart farming – smart entreprenørvirksomhet

Smart farming er for mange standarden innen entreprenørvirksomhet i disse dager. Hvis du er kjent med noen av våre andre blogger, vet du at Valtras smart farming-løsninger er markedets enkleste å bruke. Dette er løftet til et nytt nivå med Q-serien. Vi vet at landbruksentreprenører vil sette Q på jobb i lange dager i åkeren. Ofte med flere sjåfører som jobber skift under lange innhøstingsdager. Derfor er Q-serien ergonomisk utformet for å gjøre det enkelt å bytte sjåfør. Den legendariske SmartTouch-terminalen kan tilpasses med førerprofiler slik at sjåfører fritt kan bytte mellom traktorer i flåten din, og alle oppgaver kan utføres av enhver traktor. Takket være TaskDoc Pro administreres oppgaver enkelt og dokumentasjon genereres automatisk.

Mange entreprenører har flere traktorer og arbeider med redskaper fra en rekke produsenter. De kan også trenge å jobbe med forskjellige FMIS-systemer på forskjellige gårder. Q-serien er klar for Agrirouter. Denne bransjestandarden betyr at Q kan jobbe med alle Agrirouter-kompatible systemer og sømløst kommunisere med partnere du velger å dele informasjon med, inkludert bonde/kunde, entreprenør, forhandler, rådgivere og pålitelige utvidede serviceleverandører.

Traktor – en attraksjon for talenter

Til slutt kan teknologi spille en rolle i å sikre og beholde de beste sjåførene. Sjåfører setter pris på komforten som kommer fra Q-seriens AIRES-fjæring, luftfjærende førerhus og innovative varme- og kjølesystemer i førerhuset. Men i disse dager forventer sjåfører også et høyt nivå av teknologi og automatisering for å gjøre arbeidet enklere og mer effektivt. Med Auto U-Pilot vendeteigsautomatikk og SmartTurn blir kjøreopplevelsen på feltet fullstendig autonom. Stress reduseres når operatørens tid og oppmerksomhet til å konsentrere seg om oppgaven frigjøres. I en verden med knapp tilgang på dyktige medarbeidere, kan det å tilby de beste maskinene med den beste teknologien og de mest komfortable førerhusene tiltrekke de dyktigste operatørene til virksomheten din.

Q-serien er en traktor for smarte landbruksentreprenører

Løpende maskinkostnader og den økende prisen på drivstoff er fortsatt hovedbekymringer for landbruksentreprenører. Mangel på kvalifisert arbeidskraft betyr at å tiltrekke seg og beholde de beste operatørene er en utfordring. Q-serien har den smarte teknologien for å redusere kostnadene, enkelt identifisere hvor effektiviteten kan gjøres, og fungerer sømløst på tvers av ulike FMIS og implementere oppsett. Valtras ledende brukervennlige smarte farming teknologi reduserer sjåførenes stress, gjør arbeidet deres enklere og gjør det enkelt å bytte mellom oppgaver og operatører. Hvis du er interessert i hvordan Q-serien kan gjøre flåten din mer effektiv, følg lenken for å finne din lokale Q-sertifiserte forhandler i dag.