share

De beste traktorene i 2024 opp til 400 hk

En bølge av nye traktorer har kommet på markedet de siste par årene. Enten du er en bonde som ønsker å erstatte traktoren din, eller en entreprenør som ønsker å fornye en eller flere maskiner i flåten din, vil denne bloggen hjelpe deg med å avgjøre hvor du skal investere. Vi tar vi en titt på de to siste sekssylindrede traktorene fra Valtra.

Hva du skal se etter i en 200-400 hk traktor

Ytelsen er ofte den første faktoren når du velger en ny traktor. Forutsatt at traktoren skal brukes til feltarbeid med store redskaper på store åkerbruk eller samdrift, er en sekssylindret traktor over 200 hk det naturlige valget. Imidlertid er kostnader, komfort, smart landbruksteknologi, drivstoffeffektivitet og manøvrerbarhet også viktige faktorer når du vurderer hvilken traktor du skal investere dine hardt opptjente penger. Nedenfor er noen av hovedpunktene som bør tas i betraktning.

1. Når det kommer til stykket er totale eierkostnader den eneste kostnaden som betyr noe

Summen du betaler for traktoren reflekterer ikke alltid hvor mye det vil koste å eie og drive maskinen i den tiden du bruker den. Uventet driftsstans kan ende opp med å koste mye i form av redusert avling, manglende innhøstingsperioder og bortkastede arbeidstimer. Kostnadene for løpende vedlikehold og service må også budsjetteres. Heldigvis, med Connect, Care & Go fra Valtra, kan uforutsett driftsstans effektivt forhindres, og service budsjetteres. Kostnadene for innsatsfaktorer og drivstoff påvirker også kostnadene ved bruk av traktoren på lang sikt. Å velge riktig modell med riktig teknologi kan bidra til å minimere drivstoff- og innsatskostnader. Valtra Q-serie og S-serie har begge god drivstofføkonomi og leveres med den smarte landbruksteknologien som trengs for å spare tid, innsatsfaktorer og drivstoff, samtidig som avlingene optimaliseres.

2. Førerkomfort – traktorer med de beste førerhusene og de mest behagelige turene

Lange dager i traktoren er ikke like morsomme hvis det er stekende varmt om sommeren, iskaldt om vinteren, og kjøreturen oppleves verre enn en sykkel med firkantede hjul. Et godt klimakontrollert førerhus er et must. Både S-serien og Q-serien fra Valtra kommer med 12 justerbare lufteventiler som fordeler kjølig ren luft jevnt rundt hele førerhuset (ikke bare knærne!). Aires forakselfjæring, gode mekaniske førerhusfjæringsalternativer og det legendariske Autocomfort-fjæringsalternativet sørger for at Valtra-traktorer er blant de mest komfortable å kjøre.

3. Brukervennlighet – teknologien som forenkler driften din

Automatisk sporfølging, vendeteigsautomatikk og tilkobling er alle grunnleggende smarte funksjoner som bør følge med enhver ny traktor. Jo større gården er, og jo lenger traktoren er i bruk, jo mer kan eieren spare. Derfor er det viktig for store gårdsbruk og entreprenører å sørge for at du får mest mulig ut av din smarte jordbruksteknologi. I tillegg til nivået av presisjon og autonomi, er det viktig å vurdere brukervennlighet. Alle Valtra-traktorer i 200-400 hk-klassen kommer med det bransjeledende SmartTouch-brukergrensesnittet som muliggjør rask og enkel endring av oppgaver og førerprofil. SmartTouch er designet for å være like enkel å bruke som smarttelefonen din, med bare to trykk eller sveiper som trengs for å komme til alle innstillinger. Valtra har også noen av markedets enklest å bruke av smart teknologi. Valtra Guide er den enkleste automatiske GPSen å bruke, og med Wayline Assistant øker du effektiviteten over hele åkeren, inkludert vendeteigen.

De beste 200-400 hk-traktorene i 2024

Den nye 6. generasjon Valtra S-serie – The Boss

Den nye S-serien fra Valtra ble presentert under Agritechnica i november 2023. Den har en imponerende 8,4 liters AGCO Power-motor og jevn kontinuerlig variabel girkasse (CVT), som yter opptil 420 hk. Motoren går jevnt og rent siden det ikke er eksosresirkulering, og for eksempel dieselpartikkelfilteret (DPF) er plassert i én Selective Catalytic Reduction (SCR)/DPF-pakke. Dette resulterer i mindre varmebelastning inne i motorrommet. Drivstofforbruket reduseres da varmen under panseret ikke presses mot frontruten, noe som vil øke behovet for klimaanlegg og dermed mer drivstoff!

Den nye S-serien er designet og laget i Finland med typisk finsk fokus på kvalitet. Alle 6. generasjons S-serie-modeller er nå tilgjengelige med Valtra Unlimited-tilpasning, samt de populære TwinTrac- og SkyView-førerhusalternativene.

S-serien er tilgjengelig i 6 modeller fra 280 hk til 420 hk. Med sin 12000 kg basisvekt, opptil 18 tonns maks totalvekt og 3093 mm akselavstand, er S-serien perfekt for arbeid med slepte redskaper på store gårder. Selv store, krevende redskaper er ikke noe problem takket være dens høye effekt og effektive, pålitelige hydraulikk. To hydrauliske alternativer er tilgjengelige, et 200 liter per minutt (l/min) ECO-alternativ der toppstrøm nås allerede ved 1650 omdreininger per minutt (o/min), og et alternativ på 200 l/min + 200 l/min for arbeid med ekstremt store oljebehov.

Valtra Q-serie – Works like a Beast. Thinks like a Pro!

Valtra Q-serie ble lansert sent i 2022, og har fått mye oppmerksomhet i pressen og hos kunder. Allerede har Q-serien vunnet priser fra FARM MACHINE 2023 og Red Dot award for produktdesign. Q-serien er tilgjengelig i 5 modeller fra 230 hk til 305 hk. Den er kompakt for en traktor med så mange hestekrefter, med en akselavstand på 3050 mm og en relativt lav egenvekt på 9200 kg samt maks bruttovekt på 16000 kg. Q-serien har en 6-sylindret, 7,4 liters AGCO Power-motor uten resirkulering av eksosgass, og i likhet med S-serien, en behagelig CVT-transmisjon. Denne krafteffektive kombinasjonen bruker vårt ECOPower-konsept for å levere konstant dreiemoment gjennom 1500 til 1800 o/min og nå maksimal effekt ved 1850 o/min. I likhet med S-serien har også Q-serien en 200 l/min ECO-hydraulikkpumpe som tilbyr toppstrøm ved 1650 o/min for drivstoffeffektivt hydraulisk arbeid.

Valtra Q-serien og S-serien side om side

  Valtra Q-serie 5. generasjon Valtra S-serie 6. generasjon
Produksjonssted Suolahti, Finland Suolahti, Finland
Motor 7.4 liter 8.4 liter
Effektområde 230 til 305 hk 280 til 420 hk
Maks dreiemoment med boost 1280 Nm 1750 Nm
Transmisjon CVT CVT
Forakselfjæring

Aires pneumatic fjæring foran

 

Førerhusfjæring

Valtra Autocomfort eller mekanisk

Valtra Autocomfort eller mekanisk

Serviceintervall

600 timer

500 timer

Skift av girolje

1800 timer

2000 timer

Svingradius

6.7 m

8.2 m

Egenvekt

9200 kg

12000 kg

Maksimal totalvekt

16000 kg

16000/18000 kg (40/50 km/t)

Vektfordeling (foran/bak)

41%/59%

45%/55%

Akselavstand

3050 mm

3092 mm

Høyde

3340 mm

3486 mm

Hydraulisk strømningshastighet

200 l/min (ECO)

200 l/min (ECO) eller 200 l/min + 200 l/min

Maks hydraulikkstrøm oppnådd ved

1650 r/min

1650 r/min (ECO)

Frontløftkapasitet

4800 kg

5800 kg

Løftekapasitet bak

10000 kg

12000 kg

Totalt vindusareal

6.5 m2

6.5 m2

Vindusviskervinkel foran

270o

270o

Sidevindu viskervinkel

180o

180o

Reversert kjøresystem

Valgfritt TwinTrac fabrikkmontert

Valgfritt TwinTrac fabrikkmontert

Tilpasning

Valtra Unlimited – alle modeller

Valtra Unlimited – alla modeller

Interessert?

For å prøvekjøre enten Valtra Q-serien eller Valtra S-serien, kontakt din lokale forhandler her.

Prøvekjør