share

Fordelene med traktorer med mange hestekrefter

Traktorer med mange hestekrefter er gunstige for store gårder og entreprenører av mange grunner. Det dreier seg om mer enn å få «mer gjort» på «færre drag». Ikke alle traktorer med et høyt antall hestekrefter er like, og det er flere faktorer å vurdere når du kjøper en traktor i området 200 til 300 hk. I denne bloggen beskriver vi noen av tingene du bør vurdere når du ser etter en kraftig traktor, og hvordan du kan bruke den kraften best mulig for å øke utbyttet og fortjenesten.

Mer enn hestekrefter

Flere hestekrefter betyr at du kan jobbe med større redskaper ved lavere turtall og spare drivstoff. Det gamle rådet om tre viktige ting å vurdere i en traktor - hestekrefter, girkasse og akselavstand, har fortsatt mye for seg. Å bruke den større kraften fra en traktor med mange hestekrefter krever riktig girkasse for å sikre effektivitet og forhindre glidning og hopping. Riktig akselavstand betyr bedre trekkraft uten at det går på bekostning av manøvreringsevnen. Det er en fin balansegang.

Beskytt jorda for å øke avlingene

Traktorer med mange hestekrefter er ofte tyngre. Denne ekstra vekten kan føre til jordpakking. Mange hestekrefter trenger imidlertid ikke bety en enormt større og tyngre traktor. Valtra Q-serien veier bare 9200 kg og en maks bruttovekt på 16 T. Vekten er godt fordelt mellom fremre (41 prosent) og bakre (59 prosent) aksel, noe som betyr bedre kontakt med underlaget for forbedret trekkraft. Q-seriens 3050 mm akselavstand er perfekt for en traktor med mange hestekrefter, da den forbedrer trekkraften og reduserer sluring. Utglidning kan være skadelig for jordhelsen, hindre overflatedrenering, redusere gassutveksling og til slutt redusere utbyttet. En løsning for å redusere jordpakking fra større traktorer er å bruke riktig dekktrykk. Valtra Unlimited tilbyr Central Tyre Inflation System (CTIS) som kan regulere dekktrykket og som styres fra Q-seriens SmartTouch-terminal. Dette systemet kan senke traktorens dekktrykk for å utvide overflaten til dekket som er i kontakt med jorda. Dette sprer vekten effektivt, og reduserer punktbelastning på jorda for å minimere jordkomprimering.

Traktorer med mange hestekrefter kan ha dårlig manøvrerbarhet på grunn av størrelsen. Med en svingradius på 6,75 m kan Q-serien håndtere ethvert svingmønster og minimerer vanskelige svinger på vendeteigen som kan føre til jordpakking. Selvfølgelig er Q-serien utstyrt med SmartTurn som eliminerer feil vendinger og med Auto U-Pilot og Valtra Guide fullautomatiseres hele kjøreopplevelsen på jordet.

En av de store fordelene med traktorer med mange hestekrefter er den overlegne trekkraft. Traktorer i området 200 til 300 hk vil ofte benyttes til redskap som må trekkes. Det er viktig å ha nok kraft når du skal pløye dypt eller bearbeide krevende og kompakt jord. Med et dreiemoment på opptil 1280 Nm har Q-serien nok kraft til å fungere med ethvert redskap, og sikrer dermed en langsiktig jordhelse og unngår drenerings- og luftingsproblemer som kan påvirke avlingsvolumene. Med 7,4-liters motoren som bruker Valtras ECO Power-konsept oppnås maksimalt dreiemoment ved lave turtall, noe som sparer drivstoff og slitasje på motoren.

Høyt antall hestekrefter og større redskaper

En annen fordel med å jobbe med traktorer med mange hestekrefter er deres evne til å jobbe med større redskaper. Dette kan bety å jobbe med bredere redskaper for å håndtere oppgaver med færre drag på jordet eller arbeid samtidig med front- og bakmonterte redskaper uten at det går på bekostning av drivstoffeffektiviteten. Traktorer i de høyere Hk-klassene har ofte stor hydraulisk kapasitet. Q-serien har separate hydraulikk- og transmisjonsoljesystemer. Den lastfølende hydraulikken drives av en 200 liters pumpe per minutt med 75 liter som kan eksporteres. Dette er nok til å jobbe med selv svært krevende redskaper.

Hvordan dra nytte av en traktor med et høyt antall hestekrefter

En traktor med mange hestekrefter er perfekt for store gårder og entreprenører der traktoren skal brukes i mange timer om gangen. Den vil ha kraften til å jobbe med krevende redskaper effektivt og økonomisk uten å belaste motoren. Kraftig, responsiv hydraulikk gjør at traktoren kan jobbe med et større utvalg av redskaper. For å maksimere utbyttet er det imidlertid viktig å ta vare på jorda. Til det er det best å velge en traktor med mange hestekrefter og lav egenvekt for å redusere belastning på jorda. Riktig akselavstand vil også forbedre trekkraften og redusere sluring som kan smøre ut jorda. Valtras Q-serie svarer perfekt på disse kravene med sin kraftige 7,4-liters motor, effektiv trinnløs transmisjon, økonomisk, samt kraftig hydraulikk og 3050 mm akselavstand. For å prøve Q-serien på din egen gård, be om en demo fra lenken nedenfor.

Be om en demonstrasjon av Q-serien

Det er mange fordeler med å bruke en traktor med høyere hestekrefter. Q-serien gir i tillegg fordeler som god drivstofføkonomi og lav jordpakking. Be om en prøvekjøring i dag.
Be om demo