share

Bestilte verdens første Valtra G-serie

Valtra-en brukes både til frakt av redskap for fiske, til utbygging av hyttefelt i havgapet og til småjobber på gården hjemme.

Under Valtra SmartTour 2020 bestilte Steinar Tørriseng fra Gutvik i Trøndelag som første kunde i verden en Valtra G-serie. Nå har 77-åringen fått traktoren, som han blant annet skal bruke til å frakte redskap til fiskebåten sin med.

Tekst Lars Ovlien | Foto Knut Sandersen

– Jeg var på Valtra SmartTour i Namsos og prøvde den nye G-serien i fjor høst. Når valget falt på Valtra var det både fordi den virket solid, passet til mitt behov og fordi jeg har snakket med andre som har Valtra og er veldig fornøyd, forklarer Steinar Tørriseng fra Gutvik lengst nord i Trøndelag.

I havgapet mot grensen til Nordland har den spreke 77-åringen et lite bruk, og ikke langt unna ligger fiskebåten Sørbåen til kai. I fjor bestilte han som førstemann i verden en Valtra G-serie, og før jul fikk han sin G105 HiTech med frontlaster levert fra Eiksenteret Namsos.

– Så langt er førsteinntrykket bra. Jeg bruker traktoren til forefallende arbeid på gården, har et hytteområde der jeg trenger den til massetransport og i tillegg frakter jeg diesel og fiskeredskap ned til fiskebåten.

Det er over 40 år siden Tørriseng begynte som fisker. De ni kilometerne mellom gården og kaia har blitt mer behagelige å kjøre i det siste.

– Med HiTech-kassa og dempingen på lasteren er Valtra-en veldig god å kjøre langs vei. Nå har jeg en ny hyttetomt som skal klargjøres og etter hvert skal jeg renovere et naust, så traktoren kommer godt med i hverdagen. Jeg har jo kjørt traktor hele livet og har tenkt å fortsette så lenge det går, sier Tørriseng.