share

Fem gode grunner til å sjekke utstyret før sesongen begynner

Med økende frø- og gjødselpriser er det ingen som ønsker seg uventede kostnader. Det lønner seg å sjekke traktoren før sesongen, for å sikre at den er i topp stand når du trenger den mest.

I dag er det ikke uvanlig at traktoren er i bruk dagen lang. Planlegging av regelmessig vedlikehold betyr at du kan fortsette å utnytte traktoren maksimalt, unngå uplanlagt driftsstans, forhindre uventede kostnader og holde maskinen i topp stand.  

En sjekk før sesonge er akkurat det som skal til for å takle årets utfordringer med trygghet. Få maskinen din sjekket og fortsett med det du er god på.

Fem gode grunner til å ta en maskinsjekk før sesongen

Det lønner seg å sjekke at Valtra-traktoren din er i toppform når du trenger den som mest.

Her er 5 grunner til at en sjekk før sesongen kan være lurt:

1. Du har bedre kontroll over kostnadene

Som beskrevet i bloggen Den beste smart teknologi traktoren for entreprenører, viser en fersk undersøkelse fra NFU Mutual at maskinkostnader bekymrer mange bønder. Ta kontroll over budsjettet ditt og planlegg regelmessige kontroller og maskinvedlikehold. Det vil være mindre kostbart enn å håndtere havarier og nødreparasjoner. Litt planlegging kan redusere belastningen med uventede kostnader – spesielt i lys av det nåværende økonomiske klimaet.

2. Det vil holde deg og andre trygge

Som vi vet er landbruk i 14 dager like risikabelt som et fallskjermhopp. Vi forstår alle risikoen ved å jobbe med tunge maskiner på gården, men hvor ofte blir sikkerhetskontroller oversett fordi vi bare er for opptatt eller har blitt for selvtilfredse? Benytt denne muligheten til å ta sikkerhet på alvor ved å inkludere maskinsikkerhetskontroller i forberedelsene før sesongen. Det er en fornuftig måte å redusere risiko på, ikke bare for deg, men for alle på gården. Enkle handlinger reduserer ulykker, som å sjekke at stigtrinnene dine fortsatt er egnet til formålet eller å sikre sikt hele veien rundt ved å holde vindusviskere og speil i god stand.  

3. Dra nytte av den rolige førsesongen

Dette er den beste tiden på året for travle mekanikere å gi traktoren din en grundig sjekk. Når de ikke er opptatt med nødreparasjoner i høysesongen, er mekanikerne klare og forberedt på å gi maskinen den oppmerksomheten den fortjener. Planlegging av kontroller i mindre travle tider gir deg mer tid til å pløye, så og høste senere.

 4. Unngå ubehagelige overraskelser i høysesongen

At maskinene stopper når du trenger den mest er alles mareritt. Derfor er det lurt å redusere risikoen. Regelmessige kontroller før sesongen betyr at du vil fange opp avvik før de blir et problem. Den robuste og pålitelige konstruksjonen til Valtra fortjener riktig vedlikehold, slik at den fungerer som du forventer.

5. Fordi det er GRATIS*

Det er riktig. Du kan dra nytte av en GRATIS* SMART-CHECK for din Valtra, utført av fullt opplærte og profesjonelt utstyrte teknikere. Denne 2-timers sjekken dekker over 70 punkter, inkludert sikkerhetssjekker. På slutten av kontrollen får du en gratis feil- og tilstandsrapport for effektivt å planlegge vedlikeholdet av maskinen din.

Alt du trenger å gjøre er å kontakte din lokale Valtra-forhandler og bestille en GRATIS* SMART-Check. Vær rask fordi tilbudet kun varer til 31. mars 2023 og forhandlere vil ha begrenset tilgjengelighet. Finn ut mer eller kontakt din lokale Valtra-forhandler i dag!

*For traktorer som er fem år og eldre. Betingelser og vilkår gjelder

Gratis Valtra Smart Check

Du kan benytte muligheten for en gratis SMART Check av din Valtra-traktor, utført av kunnskapsrike og dyktige mekanikere.

Finn din nærmeste
Valtra-forhandler