share

Jordbruk – like risikabelt som fallskjermhopping?

Med økt press fra stigende drivstoff- og fôrkostnader, er det ikke overraskende at noen bønder blir fristet til å ta snarveier når det gjelder sikkerhet. Men den skremmende sannheten er at uansett hvor mye erfaring du har, så kan du ikke beskytte deg mot ulykker såfremt du ikke har de riktige sikkerhetstiltakene på plass. Bare fordi det ikke har skjedd, betyr det ikke at det ikke vil skje. Jorddbruk er en risikabel virksomhet.

Ville du hoppet ut av et fly uten å sjekke?

Statistikken taler for seg selv. Jordbruk i 14 dager er like risikabelt som et fallskjermhopp. Du ville ikke vurdert å hoppe fra et fly uten riktig opplæring, utstyr og sikkerhetssjekker. Likevel, hver dag utsetter bønder seg selv for en lignende type risiko – uten å tenke på sin egen sikkerhet.

Forskning blant bønder har fremhevet sikkerhet som en stor bekymring for bøndene. Men hvordan sikrer vi at det alltid er en topp prioritet? AGCO Parts slo seg sammen med Farm Safety Foundation (FSF) i Storbritannia for å identifisere de viktigste problemområdene.

  •  Sikt. Enkle tiltak som rengjøring av frontruter eller montering av et ryggekamera kan utgjøre en stor forskjell. Hvis du ikke kan se det, kan du ikke unngå det.
  • Holdning. Ta sikkerhet på alvor, hver dag. Å akseptere sikkerhet er nøkkelen til å gjøre en god jobb.
  • Hele dagen, hver dag. Sikkerhet er ikke noe du overlater til tilfeldighetene.  Å ikke utføre riktige kontroller eller opplæring eller bruke riktig utstyr for HVER jobb overlater sikkerheten til tilfeldighetene.
  • Utmattelse. Å ignorere eller ikke forstå tegnene på tretthet er en viktig årsak til gårdsulykker.

Oppdater kunnskapen din om sikkerhet på gården

Minn deg selv på farene ved å arbeide i slam eller nær kraftledninger. Få råd om hvordan du oppdager tegn på tretthet og hvordan du kan holde barn trygge på gården din. Disse og flere viktige sikkerhetsemner kan du nå finn i rekke praktiske, lettleste veiledninger fra AGCO Parts and Service.  Hold deg oppdatert på det du trenger å vite for å holde alle på gården din trygge.

 

Vinn et ryggekamera

Som en del av AGCO Parts innsats for sikker sikt hele veien, gir vi bort fem høyoppløselige ryggekameraer med stor skjerm, egnet for ettermontering på nesten alle traktorer. Klikk her for å delta i trekningen.