share

En lettkjørt allrounder i storbyen

Stål Bø fra Skaaret Landskap er godt fornøyd med Valtra G125 HiTech. Den prisbelønte traktor-serien som er kåret til Tractor of the Year i klassen for flerbrukstraktorer er et hendig verktøy.

Landskapsentreprenør Skaaret Landskap har 60 års erfaring med utomhus- og landskapsarbeider. De jobber med alt fra utearealene rundt det nye Nasjonalmuseet til private hager. En anvendelig Valtra G125 HiTech gjør hverdagen enklere og mer effektiv.

Tekst og foto: Lars Ovlien

– Som landskapsentreprenører har vi mange oppdrag for det offentlige. Det inkluderer utearealer på Tjuvholmen, Jordal Amfi og det nye Nasjonalmuseet, samt rammeavtaler med blant annet Bærum kommune og Undervisningsbygg i Oslo. I tillegg tar vi på oss større private hageprosjekter, forklarer Stål Bø i Skaaret Landskap.

Selskapet har røtter 60 år tilbake i tid og stiller store krav til smarte og effektive løsninger i hverdagen. Det inkluderer en moderne maskinpark.

– En Valtra er enkel å ta i bruk selv med mye ny teknologi. Vi har en Valtra G125 som vi bruker til vintervedlikehold som brøyting, strøing og snørydding, samt alt innen grøntarealer, bygging og vedlikehold om sommeren. Med frontmontert trepunkt og laster kan vi utføre alle oppgavene som kreves på en smidig måte. Det er en lettkjørt allrounder uten dikkedarer. I tillegg har vi en N104 og en A104 som benyttes til drift og vedlikehold av grøntarealer på golfbaner.

Bø har selv drevet gård i mange år og kjører en Valtra N163.

– Jeg kjøpte min første Valtra 805 tidlig på 90-tallet og kjørte 8000 timer med den. Alt jeg gjorde var å bytte kløtsj en gang. Etter det har jeg holdt meg til Valtra. Så lenge du vedlikeholder den og skifter olje er det en utrolig driftsikker traktor.

Servicen fra Akershus Traktor er avgjørende.

– Hvis det dukker opp problemer så stiller de dyktige mekanikerne til Akershus Traktor alltid opp. Hjelpen er aldri langt unna, noe som er en viktig trygghet for oss. Jeg er rett og slett en meget godt fornøyd Valtra-kunde, understreker Bø.