share

Komfortable og robuste traktorer

Sigmund Nerenget med faren Magnar og sønnene Kristian og Jørgen foran det nyeste tilskuddet i traktorparken: en Valtra T254 Versu. Foto: Leif Arne Holme.

Nerenget Maskin AS i Levanger har kjørt Valtra i 20 år. For den tradisjonsrike familiebedriften har garanti, driftsikkerhet og god service vært avgjørende for valget. Stadig bedre komfort er heller ingen ulempe.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Leif Arne Holme

– Faren min Magnar startet et enkeltpersonforetak på 60-tallet. Det har vokst over tid og i dag er vi et AS med fire ansatte. Det er jeg som driver selskapet, men faren min på snart 77 år er fortsatt med og kjører hver dag, forteller Sigmund Nerenget i Nerenget Maskin AS utenfor Levanger.

Om sommeren driver de hovedsakelig med leiekjøring av gras. I tillegg har de gravemaskiner og tar på seg ulike oppdrag.

– De første årene jobbet vi mest for landbruket med blant annet skogsveier og drenering. Nå er det mer vann, avløp og klargjøring av tomter for private, men landbruket er fortsatt den største kunden vår.

Med tre slåtter på de tidligste teigene er det travle tider for Nerenget og hans kollegaer. Da er det viktig med riktig utstyr.

– Det var jeg som ville ha Valtra da jeg kom inn i selskapet for 20 år siden. Da var det en Valmet 6400 med svingbart sete for å holde på i skogen. Siden har det blitt en del traktorer, og i dag har vi fire Valtra-er. Inntil fem års fabrikkgaranti, god service og solide maskiner med lite feil er viktig for oss. Det gir forutsigbar økonomi, samtidig som vi alltid får utført jobben vår. Skulle det være noe tull har Akershus Traktor alltid sørget for en lånetraktor.

Den teknologiske utviklingen har vært imponerende.

– I fjor fikk vi en Valtra T254 Versu med SmartTouch-armlene. Den er utrolig mye enklere å stille inn hydraulikken på for eksempel. Akershus Traktor hjalp oss å installere en Telmabrems som kan bremse 120 Kw i fronten av den. Men vi har også en Valtra 6850 fra 2003 som har gått 13 000 timer som vi bruker daglig.

Nå er neste generasjon Valtra-kjørende entreprenører i ferd med å vokse opp.

– Sønnen mine Kristian (8) og Jørgen (10) er interesserte i traktor og er med mye og kjører. Så vil tiden vise om de tar over etter hvert, humrer Nerenget.

SmartTouch-armlene på Valtra T254 Versu gjør det utrolig mye enklere å stille inn hydraulikken. Foto: Leif Arne Holme.

Nerenget Maskin AS har en Valtra T254 Versu, en T234 Versu, en T160 og en Valtra 6850 som har gått 13 000 timer. Foto: Leif Arne Holme.