share

Glad for god service

Are Nordgaard fra Søndre Skjærberget er en aktiv skogbruker som bruker sin Valtra A104 til alt fra brøyting og veivedlikehold til håndtering av vedsekker og andre oppgaver på gården.

For skogbruker Are Nordgaard i Trysil er service alfa og omega. Han har valgt en Valtra A104 fra Akershus Traktor som flerbrukstraktor på hjemgården. Da får han oppfølgingen han trenger for å være effektiv i hverdagen.

Tekst og foto: Lars Ovlien

– Om vinteren bruker jeg traktoren til snøbrøyting med plog eller fres, mens det går i gruskjøring fra eget grustak og til veivedlikehold om sommeren. I tillegg håndterer jeg blant annet vedsekker med frontlaster og pallegaffel, forklarer Are Nordgaard.

Skogbrukeren eier gården Søndre Skjærberget i Trysil. Den ligger tre kilometer unna svenskegrensen helt nord på Finnskogen.

– I gamle dager ble det dyrket hardfør bygg her, men i dagens marked er det for tungdrevet med jordbruk. Jeg er skogbruker, og har blant annet en Kesla tømmerhenger, en Gigant dumperhenger og et felleaggregat. Selve hugsten av skog har jeg satt bort, men jeg gjør mest mulig av planleggings- og oppfølgingsarbeidet selv.

Nordgaard har en Valtra A104 i dag og har bestilt en ny Valtra A105 som blir levert senere i år.

– Det er viktig å ikke overinvestere. For meg er A-serien akkurat passe stor og et nødvendig arbeidsredskap i hverdagen. Jeg har hatt flere Valtra-traktorer, men har ikke tid til å stå og skru selv. Servicen og oppfølgingen jeg får av Akershus traktor har vært uvurderlig og er en av hovedårsakene til at jeg holder meg til samme merke, understreker han.