share

Den beste traktoren over 200 hestekrefter

Tidligere har vi sett på de beste traktorene i 100 til 150 hk klassen. Nå fokuserer vi på traktorer i høyere hk-klasser, rundt 200 hestekrefter og over. Det er mye å vurdere når du skal kjøpe en traktor i denne hk-klassen. Disse kraftige traktorene kan være i arbeid i mange timer, noen ganger med flere sjåfører som jobber på skift i høysesongen. Pålitelighet, kraft og teknologi har alle høy prioritet. De samlede totale eierkostnadene er også et sentralt hensyn å ta; spesielt for eiere av flåter som ønsker å kjøpe og drifte mange traktorer. I denne bloggen tar vi deg gjennom Valtra-traktorene fra rundt 200 hk og over, som best svarer på krevende og behovene til brukerne.

6-sylindrede traktorer

Alle Valtra-traktorer på 200 hestekrefter og over har økonomiske 6-sylindrede AGCO Power-motorer med nok slagvolum til hestekreftene for å få best mulig dreiemoment og drivstoffeffektivitet. Alle AGCO Power motorer som er brukt i disse Valtra-traktorene møter de europeiske Stage V utslippskrav. Valtra T-, Q-, og S-serie-traktorer tilbyr 200 hk eller mer. Men med en rekke transmisjonsalternativer, teknologiske funksjoner og førerhus, passer disse modellene til forskjellige situasjoner og oppgaver.

Den beste traktoren for mellomstore gårder

Valtra T-serie er en prisvinnende, ekstremt allsidig traktor med en ytelse som varierer fra 155 til 271 hestekrefter (med boost). Av modeller med over 200 hk har Valtra T215 færrest hestekrefter i denne serien, med et maksimalt dreiemoment på 910 Nm (med boost). Den neste modellen opp er T235 med en standardeffekt på 235 hk for powershift-modeller og 220 hk for CVT-modeller (250 med boost). T235 kommer i HiTech-, Active- og Versu-modeller samt den populære Direct.

 

 

Den største modellen i T-serien er T255 som har en maksimal effekt på 271 hk (med boost) som gir 1000 Nm dreiemoment. T-serien har et allsidig utvalg av modeller, noe som gjør det enkelt å finne transmisjonen og teknologien som passer best for din måte å jobbe på. For eksempel har HiTech- og Active-modellene begge en fem-trinns powershift-girkasse med en automatisk funksjon som velger det beste forholdet for kraft og drivstoffeffektivitet basert på dine krav til hastighet og dreiemoment. HiTech er ikke så ofte valgt i de ovennevnte 200 hk-seriene, mens Active er veldig populært. Active modeller kommer med lastfølende hydraulikk. Versu-modellen har også en powershift-transmisjon, men kommer med det revolusjonerende SmartTouch-brukergrensesnittet. Dette lar deg kjøre traktoren på samme måte som en CVT maskin. SmartTouch åpner opp en verden av smart landbruk gjennom Valtra Guide. T-seriens Direct er et annet godt valg for smart landbruk. Direct-modellen kommer med en effektiv CVT-transmisjon. CVT-teknologi tilbyr en trinnløs transmisjon for jevn kraftlevering og drivstoffeffektivitet. Det er imidlertid mulig å kjøre i «manuell» modus når traktoren og motorhastigheten må kontrolleres svært nøyaktig, samtidig som fleksibiliteten i arbeidet beholdes.  

 

Se T-serievideo

Å velge en T-serie – oppsummert

For generelle flerbruksoppgaver som ikke krever smart landbruk eller vendeteigsautomatikk, gå for Active-modellen. For smart landbruk som krever god trekkraft, velg Versu-modellen. For drivstoffeffektiv og myk kraftlevering (enten på veien eller på jordet), og smart landbruksteknologi, velg T-serie Direct. Hvis du vil ha en CVT-transmisjon, enda mer kraft og rikelig med smart landbruk, les videre!

Den perfekte traktoren for store gårder og landbruksentreprenører

For store gårder og landbruksentreprenører er det viktig at en traktor er pålitelig slik at lønnsomheten sikres. Den må også ha nok kraft til å utføre enhver oppgave og arbeide med store redskaper. Til slutt, for denne typen arbeid er smart landbruks-teknologi avgjørende.

Q-serien har vært populær blant bønder og entreprenører i prøvekjøringer siden den ble lansert i september 2022. Beskrevet som traktoren som «Arbeider som en kjempe. Tenker som en proff», – balanserer Q-serien kraft og smart landbruk teknologi helt utmerket.

Alternativene med Q-serien er enkle. En flott, økonomisk 7,4-liters AGCO Power-motor, jevn og effektiv CVT-transmisjon i verdensklasse og avansert smart farming-teknologi som standard. Det er 5 modeller å velge mellom, fra 230 hk til 305 hk. Alle modellene har en boost-funksjon for ekstra effekt når du trenger det mest, bortsett fra Q305-modellen hvor boosten faktisk alltid er tilgjengelig. Den kraftige motoren leverer 1000 til 1280 Nm dreiemoment (avhengig av modell) som er perfekt for arbeid med store krevende redskaper. Smart farming er standard i Q-serien. Valtra Guide, ISOBUS, Section Control med Multiboom, Variable Rate Control, Valtra Auto U-Pilot og SmartTurn er alle standard som du forventer. Med Auto U-Pilot og SmartTurn blir kjøreopplevelsen på åkeren fullstendig autonom. Alle disse funksjonene styres enkelt via det legendariske SmartTouch-brukergrensesnittet. Førerprofiler kan enkelt byttes mellom SmartTouch-terminaler og maskiner. Dette er en attraktiv funksjon for flåteeiere eller når traktoren kjøres på skift da det gjør bytte mellom ulike sjåfører og oppgaver enkelt.

 

Se Q-serievideo

Å velge en Q-serie – oppsummert

Valtra Q-serien er det beste valget for større gårder og landbruksentreprenører. For kompromissløs kraft, brukervennlig smart landbruk teknologi, drivstoffeffektivitet og en markedsledende myk transmisjon, er det beste alternativet «Kjempen»! Ettersom alle modellene kommer med en CVT-transmisjon, og avansert smart landbruk teknologi er standard, er antall hestekrefter den eneste avgjørende faktoren for hvilken modell du skal gå for. Valtra Unlimited tilbyr også en rekke løsninger for Q-serien for å forbedre effektiviteten og komforten i arbeidet ditt.

Den beste traktoren for intensive eller tunge jordbruksoppgaver

Tungt arbeid som dyp pløying og trekking av tung last krever en kraftig traktor med riktig slagvolum og hydraulisk kapasitet for å jobbe med store redskaper hele dagen. Valtra S-serie har en 8,4-liters AGCO Power-motor med dobbel turbo for effektiv kraftproduksjon. S-serien varierer i ytelse fra 300 hk til 405 hk med et maksimalt dreiemoment på 1600 Nm. Dette er mer enn tilstrekkelig for å jobbe med enhver krevende oppgave. Kraftlevering skjer via variabel transmisjon, slik at kjøreopplevelsen er jevn og enkel.

S-serien leveres med hydraulisk forakselfjæring, som tilbyr suveren komfort og utmerket trekkraft. Både forakselfjæring og firepunkts pneumatisk førerhusfjæring (kjent som Valtra AutoComfort) kommer som standard, noe som øker førerens komfort ytterligere i lange dager.

Som med Q-serien, har S-serien SmartTouch-brukergrensesnittet for å få mest mulig ut av Valtras brukervennlige smarte landbruksteknologi.

 

Se S-serievideo

Å velge en S-serie – oppsummert

For svært tung trekking og intensive jordbruksoppgaver, eller krevende kraftuttaksarbeid som nybrottsfres og flishugging, er Valtra S-serien den beste traktoren. Å velge den best egnede S-serien er avhengig av arbeidet du gjør og samsvarer med dine behov av effekt. Utstyrspakker kan legges til for å øke komforten eller teknologinivået til din S-serie som du ønsker.

Hvordan velge den beste traktoren over 200 hestekrefter

Valtras traktorserier i de større hk-klassene er allsidig. T-serien tilbyr stor tilpasningsevne for mellomstore og store gårder med eller uten smart landbruk funksjoner. Q-serien er perfekt for store gårder og entreprenører som har behov for effektiv kraftlevering, avansert smart landbruk teknologi og lave totale eierkostnader. S-serien er en kraftig traktor for store gårder som utfører intensive og krevende oppgaver som også krever fordelene ved smart landbruk.  

Fortsatt usikker? Besøk Valtras virtuelle showroom for å sammenlikne modellene. Du kan også se vår YouTube kanal for flere videoer.  

Valtras virtuelle Showroom

Besøk Valtras virtuelle Showroom for å se andre Valtra-traktorserier.
Showroom